Hazavitt tüzelőnek egy kopjafát a temetőből a januári hidegben, két év börtönt kapott érte

A Szolnoki Törvényszék a héten 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre szigorította annak a huszonéves férfinak a büntetését, aki tavaly januárban letört és tüzelőnek hazavitt egy több mint kétméteres kopjafát a törökszentmiklósi Katolikus Temetőből.

A büntetett előéletű férfi azért indult el otthonról, hogy tűzifát gyűjtsön. Épp a helyi Katolikus Temetőn vágott át, ahol meglátta a kopjafát, és arra jutott, hogy hazaviszi azt tüzelőnek. Letörte és elvitte, ezzel 150 ezer forintos kárt okozva a plébániának.

Ez azonban lopásnak minősül, pláne, hogy dolog elleni erőszakkal, és egy temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyat lopott el. A Szolnoki Járásbíróság 2017. februárjában már ítéletet hozott: a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyra elkövetett lopás bűntette miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A Szolnoki Törvényszék azonban másodfokon túl enyhének nevezte ezt az ítéletet, ezért két év tényleges börtönbüntetést szabott ki.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.