Hazavitt tüzelőnek egy kopjafát a temetőből a januári hidegben, két év börtönt kapott érte

A Szolnoki Törvényszék a héten 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre szigorította annak a huszonéves férfinak a büntetését, aki tavaly januárban letört és tüzelőnek hazavitt egy több mint kétméteres kopjafát a törökszentmiklósi Katolikus Temetőből.

A büntetett előéletű férfi azért indult el otthonról, hogy tűzifát gyűjtsön. Épp a helyi Katolikus Temetőn vágott át, ahol meglátta a kopjafát, és arra jutott, hogy hazaviszi azt tüzelőnek. Letörte és elvitte, ezzel 150 ezer forintos kárt okozva a plébániának.

Ez azonban lopásnak minősül, pláne, hogy dolog elleni erőszakkal, és egy temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyat lopott el. A Szolnoki Járásbíróság 2017. februárjában már ítéletet hozott: a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyra elkövetett lopás bűntette miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A Szolnoki Törvényszék azonban másodfokon túl enyhének nevezte ezt az ítéletet, ezért két év tényleges börtönbüntetést szabott ki.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.