Hazavitt tüzelőnek egy kopjafát a temetőből a januári hidegben, két év börtönt kapott érte

bűnügy
2018 január 29., 17:09
comments 375

A Szolnoki Törvényszék a héten 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre szigorította annak a huszonéves férfinak a büntetését, aki tavaly januárban letört és tüzelőnek hazavitt egy több mint kétméteres kopjafát a törökszentmiklósi Katolikus Temetőből.

A büntetett előéletű férfi azért indult el otthonról, hogy tűzifát gyűjtsön. Épp a helyi Katolikus Temetőn vágott át, ahol meglátta a kopjafát, és arra jutott, hogy hazaviszi azt tüzelőnek. Letörte és elvitte, ezzel 150 ezer forintos kárt okozva a plébániának.

Ez azonban lopásnak minősül, pláne, hogy dolog elleni erőszakkal, és egy temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyat lopott el. A Szolnoki Járásbíróság 2017. februárjában már ítéletet hozott: a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, temetőben, a halott emlékére rendelt tárgyra elkövetett lopás bűntette miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A Szolnoki Törvényszék azonban másodfokon túl enyhének nevezte ezt az ítéletet, ezért két év tényleges börtönbüntetést szabott ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.