Navahó indián politikustól kérdezték amerikai szélsőjobboldali tüntetők, hogy illegálisan tartózkodik-e az országban

2018 január 29., hétfő 9:11
305

Az Arizona Capitol Times számolt be róla, hogy Donald Trump támogatói rasszista kifejezéseket használva támadtak rá verbálisan sötétebb bőrű közszolgákra. A szélsőjobboldali tüntetők az illegális bevándorlás ellen tiltakozva vonultak fel Arizonában, és több színesbőrű politikust is sértegettek. A Trump-zászlókkal is felszerelt csoport több tagjánál fegyver is volt, és gyakorlatilag minden útjukba kerülő embert megszólítottak, és megkérdezték, mi a véleménye az illegális bevándorlókról, akinek pedig nem volt elég fehér a bőrszíne, azt becsmérelni kezdték.

Az egyik szidott politikus a demokrata Eric Descheenie volt, akitől azt kérdezgették, hogy illegálisan tartózkodik-e az országban. Deschennie navahó indián, mint elmondta újságíróknak, azt válaszolta a kérdésre a csoportnak, hogy őslakos ezen a földön, és ősei harcoltak és meghaltak itt, szóval ne kérdezzenek tőle ilyesmit. 

Eric Descheenie Fotó: Wikipedia

A törvényhozásban dolgozó Lisette Flores és Selianna Robles is épp ebédről indult vissza a városházára, amikor a tüntetők megtalálták őket, és kiabálni kezdtek nekik, hogy tűnjenek el az országból. 

A helyi demokraták felháborodva fogadták a történteket, főleg hogy a rendőrség nem lépett közbe, és a tüntetők szabadon zaklathatták a politikusokat. (RawStory)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt