Ostrom alá vettek egy katonai akadémiát Kabulban

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Lövöldözést és robbanásokat lehetett hallani hétfő hajnalban a kabuli Fahim Marsall Nemzetvédelmi Egyetem felől. Az afgán biztonsági erők lezárták a katonai akadémiához vezető utakat. 

A helyi  ToloNewsnek nyilatkozó  afgán katonatiszt arról beszélt, hogy  11 robbanást hallott azóta, hogy a támadás megkezdődött helyi idő szerint hajnali öt óra után. A robbanások rakétagránátoktól származhattak.

Fotó: WAKIL KOHSAR/AFP

A támadást egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára. Tavaly októberben 15 katonaiskolás halt meg a brit erők segítségével korszerűsített akadémia kapujánál, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a létesítmény területéről kihajtó egyik autóbuszt.

Egy hónapon belül ez a negyedik nagyszabású fegyveres támadás az afgán fővárosban, ráadásul alig két nappal követi a Kabul kormányzati negyedében szombaton végrehajtott, a tálib lázadók által vállalt robbantásos merényletet, amelyben legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg.

Egy héttel korábban a kabuli Hotel Intercontinentalt támadták meg a tálibok, az akkori terrorcselekményben 43 ember halt meg. (BBC/MTI)