Ostrom alá vettek egy katonai akadémiát Kabulban

külföld
2018 január 29., 04:22
comments 51

Lövöldözést és robbanásokat lehetett hallani hétfő hajnalban a kabuli Fahim Marsall Nemzetvédelmi Egyetem felől. Az afgán biztonsági erők lezárták a katonai akadémiához vezető utakat. 

A helyi  ToloNewsnek nyilatkozó  afgán katonatiszt arról beszélt, hogy  11 robbanást hallott azóta, hogy a támadás megkezdődött helyi idő szerint hajnali öt óra után. A robbanások rakétagránátoktól származhattak.

photo_camera Fotó: WAKIL KOHSAR/AFP

A támadást egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára. Tavaly októberben 15 katonaiskolás halt meg a brit erők segítségével korszerűsített akadémia kapujánál, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a létesítmény területéről kihajtó egyik autóbuszt.

Egy hónapon belül ez a negyedik nagyszabású fegyveres támadás az afgán fővárosban, ráadásul alig két nappal követi a Kabul kormányzati negyedében szombaton végrehajtott, a tálib lázadók által vállalt robbantásos merényletet, amelyben legkevesebb 103 ember vesztette életét és 235-en sebesültek meg.

Egy héttel korábban a kabuli Hotel Intercontinentalt támadták meg a tálibok, az akkori terrorcselekményben 43 ember halt meg. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.