Sormintára készültek a pályázatok Tállai körzetében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tállai András dél-borsodi körzetében szinte szóról szóra megegyeznek a különböző települések területfejlesztési pályázatai - állapította meg a Magyar Nemzet, miután átnézte a beadott anyagokat.

Bár a helyi identitás és kohézió erősítésére kiírt pályázaton csak önkormányzatok indulhattak, az egyik nyertes konzorciumot mégis a fideszes NAV elnök focicsapatát fenntartó egyesület vezeti. A Mezőkövesdi Zsóry SE a város önkormányzatával és a helyi Közkincstár kulturális egyesülettel pályázott együtt, és nyert 39,5 millió forintot. Igaz, a lap szerint

erről az önkormányzatnál nem tudtak,

az egyesület vezetője pedig nem akart nyilatkozni.

A Mezőkövesdi Zsóry SE pályázatával azonos volt Hejőszalonta, Mályi és Ónod és a hozzájuk konzorciumi tagként csatlakozó falvak pályázati anyaga is. A lap a közlekedésbiztonsági programokat emelte ki, amiket valamiért mindenhol ugyanúgy akartak megszervezni.

A Magyar Nemzet szerint az egyezések mögött az állhat, hogy mindegyik település ugyanazzal a Fideszhez közeli pályázatíróval dolgoznak együtt. Tállai körzetében a Nord Tender Kft. már több megbízást is kapott.

A cég ügyvezetője elismerte, hogy a pályázatok egyeznek, de szerinte településenként külön-külön hatástanulmányok készültek. Ezeket azonban nem mutatta be, mert nem nyilvánosak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.