Sormintára készültek a pályázatok Tállai körzetében

Tállai András dél-borsodi körzetében szinte szóról szóra megegyeznek a különböző települések területfejlesztési pályázatai - állapította meg a Magyar Nemzet, miután átnézte a beadott anyagokat.

Bár a helyi identitás és kohézió erősítésére kiírt pályázaton csak önkormányzatok indulhattak, az egyik nyertes konzorciumot mégis a fideszes NAV elnök focicsapatát fenntartó egyesület vezeti. A Mezőkövesdi Zsóry SE a város önkormányzatával és a helyi Közkincstár kulturális egyesülettel pályázott együtt, és nyert 39,5 millió forintot. Igaz, a lap szerint

erről az önkormányzatnál nem tudtak,

az egyesület vezetője pedig nem akart nyilatkozni.

A Mezőkövesdi Zsóry SE pályázatával azonos volt Hejőszalonta, Mályi és Ónod és a hozzájuk konzorciumi tagként csatlakozó falvak pályázati anyaga is. A lap a közlekedésbiztonsági programokat emelte ki, amiket valamiért mindenhol ugyanúgy akartak megszervezni.

A Magyar Nemzet szerint az egyezések mögött az állhat, hogy mindegyik település ugyanazzal a Fideszhez közeli pályázatíróval dolgoznak együtt. Tállai körzetében a Nord Tender Kft. már több megbízást is kapott.

A cég ügyvezetője elismerte, hogy a pályázatok egyeznek, de szerinte településenként külön-külön hatástanulmányok készültek. Ezeket azonban nem mutatta be, mert nem nyilvánosak. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.