Sormintára készültek a pályázatok Tállai körzetében

POLITIKA
2018 január 29., 06:00
comments 87

Tállai András dél-borsodi körzetében szinte szóról szóra megegyeznek a különböző települések területfejlesztési pályázatai - állapította meg a Magyar Nemzet, miután átnézte a beadott anyagokat.

Bár a helyi identitás és kohézió erősítésére kiírt pályázaton csak önkormányzatok indulhattak, az egyik nyertes konzorciumot mégis a fideszes NAV elnök focicsapatát fenntartó egyesület vezeti. A Mezőkövesdi Zsóry SE a város önkormányzatával és a helyi Közkincstár kulturális egyesülettel pályázott együtt, és nyert 39,5 millió forintot. Igaz, a lap szerint

erről az önkormányzatnál nem tudtak,

az egyesület vezetője pedig nem akart nyilatkozni.

A Mezőkövesdi Zsóry SE pályázatával azonos volt Hejőszalonta, Mályi és Ónod és a hozzájuk konzorciumi tagként csatlakozó falvak pályázati anyaga is. A lap a közlekedésbiztonsági programokat emelte ki, amiket valamiért mindenhol ugyanúgy akartak megszervezni.

A Magyar Nemzet szerint az egyezések mögött az állhat, hogy mindegyik település ugyanazzal a Fideszhez közeli pályázatíróval dolgoznak együtt. Tállai körzetében a Nord Tender Kft. már több megbízást is kapott.

A cég ügyvezetője elismerte, hogy a pályázatok egyeznek, de szerinte településenként külön-külön hatástanulmányok készültek. Ezeket azonban nem mutatta be, mert nem nyilvánosak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.