Sorra nyerte a megbízásokat a Hortobágyi Nemzeti Parktól a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje

A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje rövid időn belül több megbízást is kapott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, miközben a nemzeti parkot pont ez a minisztérium felügyeli, írja az Index.

Szele-Király Andrea

Szele-Király Andrea házastársa, Király József csak szeptember közepén bővítette az eredetileg informatikai munkákra létrehozott cége, a Jászkeszeg Kikötő Kft. tevékenységi köreit építőipari tevékenységgel, és októberben már sorakoztak nála az állami megrendelések.

A lapnak megküldött szerződésekből kiderült, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága október 18-án, 19-én és 20-án rögtön öt feladattal is megtalálta az építőiparral ismerkedő Jászkeszeg Kikötő Kft.-t, összesen bruttó 37,8 millió forint értékben.

  • Szettyényes major bontása: 6,6 millió;
  • Szatmári telek, szolgálati lakás felújítása: 8,3 millió;
  • Tiszafüred Kemény kastély burkolása, mázolása stb.: 3,1 millió;
  • Hortobágy, útőrház felújítása: 7,9 millió;
  • Nagyiván, szolgálati lakás felújítása: 11,9 millió.

A  Hortobágyi Nemzeti Park 444-nek is elküldte a Jászkeszeg Kikötő Kft.-vel kötött megállapodások listáját, amiből kiderült, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága még kötött szerződést térburkolati munkákra egy nettó 694 939 forint értékben. Valamint kiderült az is, hogy a cég a nemzeti parktól szerzi a faanyagot. 

A helyettes államtitkár cégének adott megbízásai (nettóban)

Szele-Király Andrea korábban a Hungária Értékpapírnak dolgozott backoffice-vezetőként 2013-ig, amelynek bedőlésével a Földművelésügyi Minisztériumnak 410 millió forintja lett oda. Később az FHB-tól igazolt át a minisztériumhoz gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárnak. A lap Szele-Király Andreát is kereste férje fura sikerei miatt, de nem reagált.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.