Sorra nyerte a megbízásokat a Hortobágyi Nemzeti Parktól a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje

2018 január 29., hétfő 8:50
126

A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje rövid időn belül több megbízást is kapott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, miközben a nemzeti parkot pont ez a minisztérium felügyeli, írja az Index.

Szele-Király Andrea

Szele-Király Andrea házastársa, Király József csak szeptember közepén bővítette az eredetileg informatikai munkákra létrehozott cége, a Jászkeszeg Kikötő Kft. tevékenységi köreit építőipari tevékenységgel, és októberben már sorakoztak nála az állami megrendelések.

A lapnak megküldött szerződésekből kiderült, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága október 18-án, 19-én és 20-án rögtön öt feladattal is megtalálta az építőiparral ismerkedő Jászkeszeg Kikötő Kft.-t, összesen bruttó 37,8 millió forint értékben.

  • Szettyényes major bontása: 6,6 millió;
  • Szatmári telek, szolgálati lakás felújítása: 8,3 millió;
  • Tiszafüred Kemény kastély burkolása, mázolása stb.: 3,1 millió;
  • Hortobágy, útőrház felújítása: 7,9 millió;
  • Nagyiván, szolgálati lakás felújítása: 11,9 millió.

A  Hortobágyi Nemzeti Park 444-nek is elküldte a Jászkeszeg Kikötő Kft.-vel kötött megállapodások listáját, amiből kiderült, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága még kötött szerződést térburkolati munkákra egy nettó 694 939 forint értékben. Valamint kiderült az is, hogy a cég a nemzeti parktól szerzi a faanyagot. 

A helyettes államtitkár cégének adott megbízásai (nettóban)

Szele-Király Andrea korábban a Hungária Értékpapírnak dolgozott backoffice-vezetőként 2013-ig, amelynek bedőlésével a Földművelésügyi Minisztériumnak 410 millió forintja lett oda. Később az FHB-tól igazolt át a minisztériumhoz gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárnak. A lap Szele-Király Andreát is kereste férje fura sikerei miatt, de nem reagált.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt