Több ezer hamisított óvszert foglalt le a NAV

bűnügy
2018 január 29., 09:27
comments 63

A pénzügyőrök először egy  benzinkúton találkoztak hamis márkajelzésű óvszerekkel, majd ezen a nyomon elindulva ellenőrzést tartottak a beszállító cégnél is. A Pest megyei logisztikai raktárban 2 568 védett márkajelzéssel ellátott, a termék hazai képviselője szerint jó minőségű, de hamis óvszereket találtak.

A lefoglalt óvszerek
photo_camera A lefoglalt óvszerek Fotó: NAV

Az raktárban szerzett információk alapján még aznap ellenőriztek a pénzügyőrök egy másik raktárat is, ahol ennek a mennyiségnek csaknem a kétszerese, 5 028 darab hamis óvszer került elő. 

photo_camera Fotó: NAV

A megközelítőleg 8000 hamis óvszert a NAV munkatársai lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. 

A NAV-val együttműködve a benzinkút-hálózat eltávolította polcairól a hamis óvszereket.A NAV a Facebookon arra is felhívta a figyelmet, hogy az ilyen hamis termékek amellett, hogy alkalmasak a vásárlók megtévesztésére, még akár egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.