Annyira betéptek a torontói rendőrök, hogy erősítést kellett hívniuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kannabisszal átitatott csokiszeletek, csak gyógyszertárakban, orvosi felhasználásra kaphatóakFotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Kanadában szigorú szabályok vonatkoznak az egészségügyi célú marihuána-készítmények forgalmazására, amiket gyógyszertárakban árusítanak, többnyire ehető sütemények vagy csokoládék formájában. 

Szombat éjjel két torontói rendőr úgy döntött, hogy a könnyebb utat választják, "rajtaütöttek" egy gyógyszertáron és megdézsmálták a készleteket, majd hajnalban - miután csalódottak voltak a hatás miatt - visszatértek egy újabb adagért. Valójában csak a rutin hiányzott, mivel a THC a gyomorban lassabban szívódik fel, mint a tüdőn keresztül, így aztán nagyot néztek, amikor reggel beütött cucc - olyannyira, hogy kollégáik segítségét kérték a rádión keresztül segítségért. 

A helyi Newstalk 1010 rádió úgy tudja, úgy betéptek, hogy hallucinálni kezdtek, ezért riasztották a társakat. Amikor az erősítés megérkezett, az egyik betépett rendőr annyira bepánikolt, hogy rohanni kezdett, a jeges úton megcsúszott, és fejsérülésekkel kellett kórházba szállítani. A CBC információi szerint a két rendőrt felfüggesztették. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.