Annyira betéptek a torontói rendőrök, hogy erősítést kellett hívniuk

bűnügy
2018 január 30., 11:06
comments 50

Kannabisszal átitatott csokiszeletek, csak gyógyszertárakban, orvosi felhasználásra kaphatóak
photo_camera Kannabisszal átitatott csokiszeletek, csak gyógyszertárakban, orvosi felhasználásra kaphatóak Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Kanadában szigorú szabályok vonatkoznak az egészségügyi célú marihuána-készítmények forgalmazására, amiket gyógyszertárakban árusítanak, többnyire ehető sütemények vagy csokoládék formájában. 

Szombat éjjel két torontói rendőr úgy döntött, hogy a könnyebb utat választják, "rajtaütöttek" egy gyógyszertáron és megdézsmálták a készleteket, majd hajnalban - miután csalódottak voltak a hatás miatt - visszatértek egy újabb adagért. Valójában csak a rutin hiányzott, mivel a THC a gyomorban lassabban szívódik fel, mint a tüdőn keresztül, így aztán nagyot néztek, amikor reggel beütött cucc - olyannyira, hogy kollégáik segítségét kérték a rádión keresztül segítségért. 

A helyi Newstalk 1010 rádió úgy tudja, úgy betéptek, hogy hallucinálni kezdtek, ezért riasztották a társakat. Amikor az erősítés megérkezett, az egyik betépett rendőr annyira bepánikolt, hogy rohanni kezdett, a jeges úton megcsúszott, és fejsérülésekkel kellett kórházba szállítani. A CBC információi szerint a két rendőrt felfüggesztették. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.