Egy tonna penészes marhahúst találtak Baranya megyében

bűnügy
2018 január 30., 06:57

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzem ellenőrzésekor 

közel egy tonna jelöletlen és penészes húst találtak. 

A Nébih szerint a gyártó a húsok nyomon követhetőségét nem biztosította, a nyomon követési dokumentációt nem vezette, így megtiltották a termékek forgalomba hozatalát, és elrendelték megsemmisítésüket. A hatóság közleménye szerint a gyártó rutinja az volt, hogy

"az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.