Hulla lehet elásva a kertjében, figyelmeztet a torontói rendőrség

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Sajtótájékoztatón kérte a helyi lakosok segítségét a rendőrség hétfőn Torontóban, ahol nagy erőkkel keresik Bruce McArthur  kertépítész-sorozatgyilkos áldozatait. McArthurt öt ember meggyilkolásával már meggyanúsították, de a hatóságok szerint még jócskán lehetnek áldozatok. 

A nyomozók arról számoltak be a sajtónak, hogy egy hatalmas torontói ház kertjében találták meg három áldozat maradványait. 

 A 66 éves elkövető elvileg raktárként használta terepet a munkájához, valójában oda ásta el áldozatait. A rendőrség most 30 további ingatlant kutat fel, ahol McArthur dolgozott és ahol további holttestek lehetnek, két telek feltúrásáról már döntöttek is. 

Elképzelhető, hogy a támadásoknak szexuális motivációi voltak. Két áldozat is a város melegnegyedéből tűnt el 2017-ben, a nyomozók úgy tudják hogy szexuális kapcsolat is volt köztük és a későbbi elkövető között, és az AP megszólaltatott egy férfit is, akit McArthur aktusra próbált meg kényszeríteni. Ő végül ki tudott szabadulni a gyilkos karmai közül. (AP)