Kisöpri a kormány a családtagokat a hatalom közeléből

Mauricio Macri argentin elnökFotó: AFP / EITAN ABRAMOVICH

Megtiltja az argentin kormány minisztereinek hogy családtagokat alkalmazzanak, ezt Mauricio Macri elnök jelentette be egy általános költség- és bürokráciacsökkentő program keretében. Akik most pozícióban vannak, távozniuk kell. 

Összesen minden negyedik kormányzati alkalmazottat elbocsát a kormány, az intézkedéstől a deficit csökkenését, mintegy 77 millió dollár megspórolását várja a kabinet.

Macri a családtagokra vonatkozó kitételt azért emelte ki, mert szerinte a közhivatalnokoknak is ki kell venniük a részüket a megszorításokból. 

A Davosból hazatérő elnök gazdasági változás mellett ezzel "kulturális megújulásról" is beszélt, aminek érdekében az elöljáróknak példát kell mutatni. Az argentin sajtóban évek óta vádolják nepotizmussal a kormányt, ennek most vége lehet. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.