Kósa Lajos édesanyjához költözött a cég, amelyet Kósa Lajos felesége vett meg roppant jutányos áron Kósa Lajos barátjától, és Kósa Lajos lányai az ügyvezetői

POLITIKA
2018 január 30., 15:23

Kósa Lajos édesanyjának debreceni háza lett a székhelye annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos ügyvéd barátja passzolt át nagyon jutányos áron Kósa Lajos feleségének - írja a 24.hu.

Az előzmény:

  • 2017 márciusában egy bizonyos Fiák István, aki Kósával együtt vezeti a Korcsolyaszövetséget, tavaly márciusban eladta a 120 milliós tőkéjű Tócó-Pece Kft.-t Kósa Lajos feleségének - mindössze 6 millió forintért.
  • 2017 májusában Kósa Lajos benyújtott egy törvényjavaslatot a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról, amivel a munkaerő-kölcsönzésben érintett Fiák István cégei nagyon jól járnak.

Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kósa ellen, Hadházy Ákos pedig feljelentette Kósát a gyanúsan olcsó cégvásárlás miatt.

link Forrás

Az adásvétel után Kósa két, 18-20 év körüli lánya lett a kft. két ügyvezető igazgatója, és a 24.hu szerint most Kósa édesanyjának házába tette át székhelyét a Tocó-Pece. A 82 éves  nyugdíjas óvónő, Kósa Lajosné Bacskó Katalin azzal került be a hírekbe, hogy annyira jó időben vásárolt sertéstelepet, hogy egyből nyert is 123 milliót fejlesztésre.

Kósa az ügyben nem akar nyilatkozni, mert a felesége nem közszereplő, és azt is kijelentette, hogy „édesanyám nem strómanja senkinek sem”. Az MTI pedig nem hoz le olyan híreket, amelyekben szerepel Kósa családja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.