Feljelentette Kósát a gyanúsan olcsó cégvásárlás miatt az LMP társelnöke

politika
2018 január 23., 19:03
comments 123

Feljelentést tett Kósa Lajos feleségének cégvásárlása miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Kósa Lajos felesége tavasszal vett meg 6 millió forintért egy olyan üzletviteli tanácsadással foglalkozó céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkéje volt.

Kósa az alacsony vételárat azzal magyarázta, hogy bár a cég vagyona 139 millió forint, de majdnem ekkora az adóssága is. A miniszter részleteket arra hivatkozva nem közölt, hogy a felesége nem közszereplő.

Hadházy az RTL Klub Híradójának arról beszélt, hogy a miniszter felesége egy olyan vállalkozótól, Fiák Istvántól vette a céget, akit helyzetbe hozott a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló törvénymódosítás, mert munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégekben is van érdekeltsége. Ezt pedig pont Kósa Lajos nyújtotta be egy hónappal felesége cégvásárlása után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.