A Facebook betiltja a kriptovaluta-hirdetéseket

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Facebook az új stratégiáját ismertetve bejelentette: megtiltja a kriptovaluta-hirdetéseket közösségi oldalain. Az internetes óriáscég gyakorlatilag megtiltja minden felületén a kriptovaluta-reklámokat, beleértve a bitcoinét is.

A Facebook azt írta, hogy a hirdetéseknek biztonságosnak kell lenniük, a megtévesztésnek és a félrevezető reklámoknak nincs helyük a Facebookon. A cég új közléspolitikája megtiltja minden reklámozónak, még azoknak is, amik törvényesen működnek, hogy a Facebookon ismertetőjükben a bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat, bináris pénzügyi lehetőségeket terjesszenek.

A Facebook úgy tekint ezekre a pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra, mint amik gyakran összefüggésbe hozhatók megtévesztő és csaló hirdetési gyakorlattal.

A közlemény szerint a cég azt szeretné, hogy „az emberek nyugodtan, a becsapás félelme nélkül fedezzenek fel új termékeket és szolgáltatásokat, gyűjtsenek róluk ismereteket a Facebookon”. Az új stratégia része annak a törekvésnek, hogy „sikeresebben leleplezzék a csalókat és a megtévesztő reklámgyakorlatokat” – közölték. A stratégia végrehajtásának minden oldalukon érvényt szereznek, beleértve a Facebookot, az Audience Network-öt és az Instagramot. (Tech Crunch, MTI)