Áder János tavaly is spórolt pár milliót

Megjelent a köztársasági elnök 2017-es évről szóló vagyonnyilatkozata.

Az államfő tavaly január óta spórolt pár milliót. Forintszámláján 14,1 millió van (tavaly januárban ez még 9,2 volt) és van egy euró alapú életbiztosítása, ami most 5800 euróval ér többet, mint tavaly. Megvan tartós befektetési számlája is, amin összesen 2,5 millió forintot tart (pár ezerrel kevesebbet, mint tavaly). Megszabadult viszont majdnem egymillió forint értékű államkötvényeitől.

Új ingatlant vagy egyéb értékes vagyontárgyat nem szerzett. Továbbra is fele részben az övé egy II. kerületi 135 négyzetméteres lakóingatlan, amihez tartozik egy nagyobb terasz és két kocsibeálló. Illetve van 25% részesedése egy kisoroszi telken álló lakóházban.

A köztársasági elnöki fizetésén kívül egyéb jövedelme nincs, annyit jegyzett még fel a nyilatkozatában, hogy diplomáciai kapcsolattartás keretében szokott ajándékokat kapni.

Áder 2017-ről szóló vagyonnyilatkozatát itt lehet elolvasni:

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.