Áder János tavaly is spórolt pár milliót

POLITIKA
2018 január 31., 19:08
comments 18

Megjelent a köztársasági elnök 2017-es évről szóló vagyonnyilatkozata.

Az államfő tavaly január óta spórolt pár milliót. Forintszámláján 14,1 millió van (tavaly januárban ez még 9,2 volt) és van egy euró alapú életbiztosítása, ami most 5800 euróval ér többet, mint tavaly. Megvan tartós befektetési számlája is, amin összesen 2,5 millió forintot tart (pár ezerrel kevesebbet, mint tavaly). Megszabadult viszont majdnem egymillió forint értékű államkötvényeitől.

Új ingatlant vagy egyéb értékes vagyontárgyat nem szerzett. Továbbra is fele részben az övé egy II. kerületi 135 négyzetméteres lakóingatlan, amihez tartozik egy nagyobb terasz és két kocsibeálló. Illetve van 25% részesedése egy kisoroszi telken álló lakóházban.

A köztársasági elnöki fizetésén kívül egyéb jövedelme nincs, annyit jegyzett még fel a nyilatkozatában, hogy diplomáciai kapcsolattartás keretében szokott ajándékokat kapni.

Áder 2017-ről szóló vagyonnyilatkozatát itt lehet elolvasni:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.