Lopott állatokat dolgozhatott fel egy 65 éves békési hentes

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A rendőrség hétfőn Békés megyében őrizetbe vett egy  lopásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított férfit. A 65 éves férfitól a Békési Rendőrkapitányság és a Szarvasi Rendőrkapitányság bélmegyeri, gyomaendrődi és gyulai tanyákból ellopott állatokat foglalt le.

A lopások 2017-ben történtek, Bélmegyerről és Gyomaendrődről 8 szarvasmarha, Gyuláról pedig 35 darab juh került a húsboltot üzemeltető férfihoz. Ezeknek az állatoknak a túlnyomó többségét a rendőrség visszaadta a tulajdonosoknak.

Emellett vannak olyan állatok is, amiket a rendőrség lefoglalt, de még nem tisztázott, hogy honnan származnak. A 65 éves férfi a lopott szarvasmarhák fülébe saját állatainak krotáliáit, illetve korábban már levágott marhák fülszámait tette. A Békési Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a férfi hány állat ellopásában vett részt, illetve melyek voltak azok az esetek, amikor mások által eltulajdonított állatokat vett át, helyezett el a tanyáján. A nyomozók a büntetőeljárás során tisztázzák azt is, hogy a lopás, orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettekkel gyanúsított hentessel kapcsolatban állóknak milyen szerepe volt a bűncselekmények elkövetésében.

Fotó: police.hu

A húsboltban a rendőrség hétfőn a Békés Megyei Kormányhivatal szakembereivel helyszíni szemlét tartott, amin a szakhatóság elrendelte 600 kg sertés-, marha-, illetve birkahús megsemmisítését. Ezeknek az eredetét a gyanúsított nem tudta igazolni. (police.hu)