Weinstein arcátlan hazugságnak nevezte, hogy szexuális erőszakot követett volna el Rose McGowan ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt hónapokban több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással az egykori hollywoodi producert, Harvey Weinsteint, aki az esetek többségében nem szólalt meg, most viszont ügyvédje révén közölte, hogy Rose McGowan nemi erőszakról szóló vádja arcátlan hazugság. 

A Bűbájos boszorkákból és a Sikolyból is ismert színésznő az elsők között állította azt, hogy Weinstein 1997-ben megerőszakolta. Weinstein ügyvédje, Ben Brafman most kiadott egy közleményt, melyben azt írja, McGowen egykori menedzserétől, Jill Messicktől, illetve Ben Afflecktől származó emailekkel tudja igazolni, hogy nem úgy történt az eset, ahogy McGowan állítja. A menedzser levelében állítólag az áll, hogy a színésznő konszenzuális szexről beszélt neki, míg Affleck volt az, akinek McGowan állítása szerint az eset után elmondta, hogy mi történt vele, viszont ennek ellentmond állítólag a Weinsteinnek tavaly küldött email tartalma. 

Mind a két férfi akkor váltott levelet Weinsteinnel, amikor még a New York Times és a New Yorker nem robbantotta ki a botrányt, azaz nem tudhatták, hogy a producer miért kereste meg őket egy ilyen régi esettel kapcsolatos kérdéssel. 

Affleck egyelőre nem kommenálta az ügyet, viszont a színész és rendező tavaly novemberben egyértelműen McGowan oldalára állt, és közölte, hogy hisz neki. 

Az ügyvédi közlemény kitért arra is, hogy eddig Weinstein tartózkodott attól, hogy kritizálja bármelyik nőt, aki szexuális zaklatással vádolta meg a producert, pedig számos bizonyítékkal tudnák megmutatni a vádak hamis voltát, de mivel látták, hogy McGowan a könyvét népszerűsíti, úgy érezték, nem maradhatnak csendben. 

McGowan a közleményre Twitteren válaszolt: 

(Deadline)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.