Weinstein arcátlan hazugságnak nevezte, hogy szexuális erőszakot követett volna el Rose McGowan ellen

2018 január 31., szerda 16:49
146

Az elmúlt hónapokban több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással az egykori hollywoodi producert, Harvey Weinsteint, aki az esetek többségében nem szólalt meg, most viszont ügyvédje révén közölte, hogy Rose McGowan nemi erőszakról szóló vádja arcátlan hazugság. 

A Bűbájos boszorkákból és a Sikolyból is ismert színésznő az elsők között állította azt, hogy Weinstein 1997-ben megerőszakolta. Weinstein ügyvédje, Ben Brafman most kiadott egy közleményt, melyben azt írja, McGowen egykori menedzserétől, Jill Messicktől, illetve Ben Afflecktől származó emailekkel tudja igazolni, hogy nem úgy történt az eset, ahogy McGowan állítja. A menedzser levelében állítólag az áll, hogy a színésznő konszenzuális szexről beszélt neki, míg Affleck volt az, akinek McGowan állítása szerint az eset után elmondta, hogy mi történt vele, viszont ennek ellentmond állítólag a Weinsteinnek tavaly küldött email tartalma. 

Mind a két férfi akkor váltott levelet Weinsteinnel, amikor még a New York Times és a New Yorker nem robbantotta ki a botrányt, azaz nem tudhatták, hogy a producer miért kereste meg őket egy ilyen régi esettel kapcsolatos kérdéssel. 

Affleck egyelőre nem kommenálta az ügyet, viszont a színész és rendező tavaly novemberben egyértelműen McGowan oldalára állt, és közölte, hogy hisz neki. 

Az ügyvédi közlemény kitért arra is, hogy eddig Weinstein tartózkodott attól, hogy kritizálja bármelyik nőt, aki szexuális zaklatással vádolta meg a producert, pedig számos bizonyítékkal tudnák megmutatni a vádak hamis voltát, de mivel látták, hogy McGowan a könyvét népszerűsíti, úgy érezték, nem maradhatnak csendben. 

McGowan a közleményre Twitteren válaszolt: 

(Deadline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt