Weinstein arcátlan hazugságnak nevezte, hogy szexuális erőszakot követett volna el Rose McGowan ellen

külföld
2018 január 31., 16:49
comments 146

Az elmúlt hónapokban több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással az egykori hollywoodi producert, Harvey Weinsteint, aki az esetek többségében nem szólalt meg, most viszont ügyvédje révén közölte, hogy Rose McGowan nemi erőszakról szóló vádja arcátlan hazugság. 

A Bűbájos boszorkákból és a Sikolyból is ismert színésznő az elsők között állította azt, hogy Weinstein 1997-ben megerőszakolta. Weinstein ügyvédje, Ben Brafman most kiadott egy közleményt, melyben azt írja, McGowen egykori menedzserétől, Jill Messicktől, illetve Ben Afflecktől származó emailekkel tudja igazolni, hogy nem úgy történt az eset, ahogy McGowan állítja. A menedzser levelében állítólag az áll, hogy a színésznő konszenzuális szexről beszélt neki, míg Affleck volt az, akinek McGowan állítása szerint az eset után elmondta, hogy mi történt vele, viszont ennek ellentmond állítólag a Weinsteinnek tavaly küldött email tartalma. 

Mind a két férfi akkor váltott levelet Weinsteinnel, amikor még a New York Times és a New Yorker nem robbantotta ki a botrányt, azaz nem tudhatták, hogy a producer miért kereste meg őket egy ilyen régi esettel kapcsolatos kérdéssel. 

Affleck egyelőre nem kommenálta az ügyet, viszont a színész és rendező tavaly novemberben egyértelműen McGowan oldalára állt, és közölte, hogy hisz neki. 

Az ügyvédi közlemény kitért arra is, hogy eddig Weinstein tartózkodott attól, hogy kritizálja bármelyik nőt, aki szexuális zaklatással vádolta meg a producert, pedig számos bizonyítékkal tudnák megmutatni a vádak hamis voltát, de mivel látták, hogy McGowan a könyvét népszerűsíti, úgy érezték, nem maradhatnak csendben. 

McGowan a közleményre Twitteren válaszolt: 

link Forrás

(Deadline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.