Dílereket fosztogató rendőrök állnak bíróság előtt Baltimore-ban

bűnügy
2018 február 01., 07:03
comments 54

Itthon Kemény Zsaruk néven futott a "Shield" című amerikai tévés sorozat, ami egy Los Angelesben található rendőrőrs és az ott dolgozó korrupt és nem korrupt rendőrök történeteit mutatta be 2002 és 2008 között. Nem nagyon vidám, de tényleg kiemelkedően jó sorozat.

Gyakorlatilag ennek a történetét adták elő élőben és halál komolyan a baltimore-i rendőrség egyik egységénél, ahol tíz rendőrtiszt fosztogatta a város drogdílereit, pénzt és narkót raboltak, hamis bizonyítékokat helyeztek el a gyanúsítottaknál. Most közülük négyen együttműködnek a hatóságokkal, másik hat pedig bűnösnek vallotta magát különböző vádakban.

A napokban pont egy volt drogdíler tanúskodott ellenük, a férfi kocsiját 2016 nyarán állították félre a rendőrök, elvették a nála lévő pénzt, ezután a házához vitték, onnan is elvittek 25 ezer dollárt, majd távoztak. (Baltimore Sun)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.