Előkerült Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata: tavaly kétmilliárdos osztalékot vett ki a cégeiből

A Hír TV megszerezte Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy felcsúti közpénzguru érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya: 

  • A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, 
  • a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent.

Részvényei szempontjából idén is kaszált a felcsúti polgármester. Konzum részvényekben 102 millió, Opus részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal, a tavalyihoz képest erősen visszaesve csak 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-kord Kft.-ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki.

Bár a nyilatkozatban nem szerepel az a Mercedes, amellyel rendszeresen jár, és amelybe kamerák előtt rendszeresen beszáll, de bevallott egy luxus kategóriájú Lexus-t egy Bombardier és egy Harley Davidson motort is.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.