Előkerült Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata: tavaly kétmilliárdos osztalékot vett ki a cégeiből

gazdaság
2018 február 01., 14:20
comments 195

A Hír TV megszerezte Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy felcsúti közpénzguru érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya:

  • A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra,
  • a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent.

Részvényei szempontjából idén is kaszált a felcsúti polgármester. Konzum részvényekben 102 millió, Opus részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal, a tavalyihoz képest erősen visszaesve csak 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-kord Kft.-ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki.

Bár a nyilatkozatban nem szerepel az a Mercedes, amellyel rendszeresen jár, és amelybe kamerák előtt rendszeresen beszáll, de bevallott egy luxus kategóriájú Lexus-t egy Bombardier és egy Harley Davidson motort is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.