Előkerült Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata: tavaly kétmilliárdos osztalékot vett ki a cégeiből

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Hír TV megszerezte Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, amiből kiderült, hogy felcsúti közpénzguru érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya: 

  • A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, 
  • a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent.

Részvényei szempontjából idén is kaszált a felcsúti polgármester. Konzum részvényekben 102 millió, Opus részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal, a tavalyihoz képest erősen visszaesve csak 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-kord Kft.-ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki.

Bár a nyilatkozatban nem szerepel az a Mercedes, amellyel rendszeresen jár, és amelybe kamerák előtt rendszeresen beszáll, de bevallott egy luxus kategóriájú Lexus-t egy Bombardier és egy Harley Davidson motort is.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.