Megivott 5,1 deci vodkát, majd a gimibe betörve zúzni kezdett, végül felhívta a rendőröket, hogy felrobbantja a sulit és a fél várost

bűnügy
2018 február 01., 16:05
comments 80

A Gyula Televízió számolt be arról, hogy 2017. augusztusban egy férfi 5,1 deciliter vodka elfogyasztása után bemászott a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium udvarára, ahol egy vascsővel betörte az udvaron álló autó szélvédőjét, bal első ablakát, és összeverte a motorháztetőt.

link Forrás

Ezután betörte az egyik ablakot, majd az épületbe bejutva 10 ajtót megrugdosott.

Közben az iskolából saját telefonján hívta fel a rendőrségi segélyhívó vonalat, és bejelentette, hogy felrobbantja az iskolát és a fél várost.

A vádlott a cselekmények elkövetését beismerte.

Az ügyében kedden hozott jogerős ítéletet a Gyulai Járásbíróság: közveszéllyel fenyegetés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év börtönbüntetésre ítélték, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A vádlottnak 170 ezer forintot kell fizetnie a gimnáziumnak, és viselnie kell a több mint 84 ezer forintos bűnügyi költséget is. (birosag.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.