Nyomkövetőt szerelne a raktáraiban dolgozókra az Amazon

gazdaság
2018 február 01., 08:59

Nyomkövető karkötőt szabadalmaztatott az Amazon. A cég kedélyes közleménye szerint az új eszköz rezgésekkel igazítaná útba a raktáraiban dolgozó raktárosokat. Ennél persze többet tud az eszköz: tökéletesen alkalmas a raktárosok távoli megfigyelésére, mert folyamatosan nyomon követhetővé teszi a mozgásukat.

Az Amazon szerint az új eszköz a rendelések gyorsabb teljesítésében segít. Meg a dolgozók megfigyelésében, akiktől eleve elvárják, hogy egy rendelés befutásakor azonnal rohangálni kezdjenek.

Az új karkötő ultrahangos nyomkövető, így akár még azt is meg lehet figyelni, hogy a dolgozó melyik polcra nyúl. Az Amazon bírálói szerint ezzel az eszközzel már-már robottá alakítanák az alulfizetett raktári dolgozóikat, akiket hamarosan amúgy is valódi robotokra cserélhetnek. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.