Az ENSZ szankciói miatt nem kaphatják meg a Samsung ajándékát a téli olimpia észak-koreai sportolói

A Reuters szerint problémákba ütközhet a pjongcsangi téli olimpián résztvevő 22 észak-koreai sportoló megajándékozása is. Az esemény főszponzora, a dél-koreai Samsung ugyanis minden sportolónak egy 272 ezer forint értékű, okostelefonokból álló csomagot ad. Az ENSZ Észak-Koreával szembeni szankciói azonban tiltják, hogy olyan luxustermékeket és elektronikai cikkeket juttassanak el Észak-Koreába, amelyeket potenciálisan a hadsereg is használhat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezért bizonytalankodik, hogy az észak-koreaiak megkaphatják-e az ajándékot.

De ugyanezért nem kaphatnak a dél-koreai csapattal együtt induló észak-koreai női hokijátékosok sem Nike mezt, és ezért kell a hokiütőiket is visszaszolgáltatni az olimpia után.

Közben azzal is gond van, hogy az olimpiai faluban felhúzták az észak-koreai zászlót is, ami a dél-koreai törvények szerint Észak-Korea dicsőítésének számít, és mint ilyen, tilos. (via Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.