Az ENSZ szankciói miatt nem kaphatják meg a Samsung ajándékát a téli olimpia észak-koreai sportolói

külföld
2018 február 02., 12:55
comments 39

A Reuters szerint problémákba ütközhet a pjongcsangi téli olimpián résztvevő 22 észak-koreai sportoló megajándékozása is. Az esemény főszponzora, a dél-koreai Samsung ugyanis minden sportolónak egy 272 ezer forint értékű, okostelefonokból álló csomagot ad. Az ENSZ Észak-Koreával szembeni szankciói azonban tiltják, hogy olyan luxustermékeket és elektronikai cikkeket juttassanak el Észak-Koreába, amelyeket potenciálisan a hadsereg is használhat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezért bizonytalankodik, hogy az észak-koreaiak megkaphatják-e az ajándékot.

De ugyanezért nem kaphatnak a dél-koreai csapattal együtt induló észak-koreai női hokijátékosok sem Nike mezt, és ezért kell a hokiütőiket is visszaszolgáltatni az olimpia után.

Közben azzal is gond van, hogy az olimpiai faluban felhúzták az észak-koreai zászlót is, ami a dél-koreai törvények szerint Észak-Korea dicsőítésének számít, és mint ilyen, tilos. (via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.