Elsüllyedt egy menekülőkkel teli hajó Líbia partjainál, kilencvenen fulladhattak vízbe

Kilencven menekülő fulladhatott vízbe Líbia partjainál a hajójuk elsüllyedése után. A BBC jelentése szerint eddig három túlélőt sikerült kimenteni, az ő elmondásuk alapján a hajón pakisztániak próbáltak Európába jutni.

2017-ig Líbia az egyik fő csomópont volt az Európába vezető migrációs útvonalon, mígnem az EU ellentmondásos alkut kötött az egyik líbiai frakcióval arról, hogy segítséget nyújtson a líbiai parti őrségnek a menekülők hajóinak feltartóztatásához. A megállapodás eredményeként Líbiában szabályos menekült-fogolytáborok alakultak ki, ahol egészen döbbenetesen bánnak a menekülőkkel.

Most a jelentések szerint már legalább tíz holttestet sodort partra a víz a pakisztáni menekülők hajójának elsüllyedése után. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IMO) közleménye szerint egyre inkább jellemző, hogy pakisztániak próbálnak Líbián keresztül Európába jutni. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.