Elsüllyedt egy menekülőkkel teli hajó Líbia partjainál, kilencvenen fulladhattak vízbe

külföld
2018 február 02., 10:06
comments 85

Kilencven menekülő fulladhatott vízbe Líbia partjainál a hajójuk elsüllyedése után. A BBC jelentése szerint eddig három túlélőt sikerült kimenteni, az ő elmondásuk alapján a hajón pakisztániak próbáltak Európába jutni.

2017-ig Líbia az egyik fő csomópont volt az Európába vezető migrációs útvonalon, mígnem az EU ellentmondásos alkut kötött az egyik líbiai frakcióval arról, hogy segítséget nyújtson a líbiai parti őrségnek a menekülők hajóinak feltartóztatásához. A megállapodás eredményeként Líbiában szabályos menekült-fogolytáborok alakultak ki, ahol egészen döbbenetesen bánnak a menekülőkkel.

Most a jelentések szerint már legalább tíz holttestet sodort partra a víz a pakisztáni menekülők hajójának elsüllyedése után. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IMO) közleménye szerint egyre inkább jellemző, hogy pakisztániak próbálnak Líbián keresztül Európába jutni. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.