Elsüllyedt egy menekülőkkel teli hajó Líbia partjainál, kilencvenen fulladhattak vízbe

2018 február 2., péntek 10:06
85

Kilencven menekülő fulladhatott vízbe Líbia partjainál a hajójuk elsüllyedése után. A BBC jelentése szerint eddig három túlélőt sikerült kimenteni, az ő elmondásuk alapján a hajón pakisztániak próbáltak Európába jutni.

2017-ig Líbia az egyik fő csomópont volt az Európába vezető migrációs útvonalon, mígnem az EU ellentmondásos alkut kötött az egyik líbiai frakcióval arról, hogy segítséget nyújtson a líbiai parti őrségnek a menekülők hajóinak feltartóztatásához. A megállapodás eredményeként Líbiában szabályos menekült-fogolytáborok alakultak ki, ahol egészen döbbenetesen bánnak a menekülőkkel.

Most a jelentések szerint már legalább tíz holttestet sodort partra a víz a pakisztáni menekülők hajójának elsüllyedése után. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IMO) közleménye szerint egyre inkább jellemző, hogy pakisztániak próbálnak Líbián keresztül Európába jutni. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt