Összeütközött két katonai helikopter Franciaországban

A francia hadsereg két Gazelle helikoptere a Hydra Hadműveletben repül a mali sivatag felett, Timbuktu és Gao között 2013. október 29-én. Két ilyen Gazelle helikopter ütközött össze és zuhant le 2018. február 2-án Franciaország déli részén, a Carcés-tó közelében.Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Lezuhant a francia hadsereg két helikoptere Dél-Franciaországban, a Carcés-tó közelében. A két, Gazelle típusú helikopter a levegőben ótközött össze. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Az első jelentések szerint legalább öten életüket vesztették.

Mindkét helikopter az Ealat katonai repülőiskola gépe volt. Az Ealat képzi a francia hadsereg és más francia fegyveres szolgálatok pilótáit. A weboldaluk szerint 82 gépük van, és francia pilóták mellett spanyol és német helikopterpilótákat is képeznek.

A Gazelle helikoptert a hetvenes években rendszeresítették a francia hadseregben, és a mai napig aktív. Jelenleg Maliban, a francia hadsereg terrorellenes kampányában is szolgálnak. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.