Összeütközött két katonai helikopter Franciaországban

2018 február 2., péntek 10:36
22
A francia hadsereg két Gazelle helikoptere a Hydra Hadműveletben repül a mali sivatag felett, Timbuktu és Gao között 2013. október 29-én. Két ilyen Gazelle helikopter ütközött össze és zuhant le 2018. február 2-án Franciaország déli részén, a Carcés-tó közelében. Fotó: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Lezuhant a francia hadsereg két helikoptere Dél-Franciaországban, a Carcés-tó közelében. A két, Gazelle típusú helikopter a levegőben ótközött össze. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Az első jelentések szerint legalább öten életüket vesztették.

Mindkét helikopter az Ealat katonai repülőiskola gépe volt. Az Ealat képzi a francia hadsereg és más francia fegyveres szolgálatok pilótáit. A weboldaluk szerint 82 gépük van, és francia pilóták mellett spanyol és német helikopterpilótákat is képeznek.

A Gazelle helikoptert a hetvenes években rendszeresítették a francia hadseregben, és a mai napig aktív. Jelenleg Maliban, a francia hadsereg terrorellenes kampányában is szolgálnak. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt