Az amerikaiak új atomfegyvereket akarnak hadrendbe állítani, válaszul az orosz fenyegetésre

Több 444 videó?
Szeretném

Az amerikai védelmi minisztérium pénteken közzé tett egy jelentést, amelyben egy sor új atomfegyver hadrendbe állítását jelentették be, válaszul az egyre pusztítóbb orosz és észak-koreai fegyverekre.

A USA Today részletesen beszámolt a jelentésről, amely külön kihangsúlyozza, miért szükségesek az új amerikai atomfegyverek: például azért, mert a védelmi minisztérium szerint Oroszország egy olyan atomtorpedót fejleszt, amelyet mindenféle előrejelzés nélkül, akár több ezer mérföldről kilőhet az amerikai partokra. Kína és Irán szintén fejlesztik a fegyverrendszereiket, az észak-koreai rakéták pedig már akár az amerikai területeket is elérhetik.

Az amerikaik szerint minderre a válasz az, ha ők is elkezdik fejleszteni az atomfegyvereiket.

A megoldás pedig, hogy elkezdik kicsinyíteni az atombombáikat. A kisebb bombáktól az elmúlt években inkább megszabadulni próbáltak, de a jelentés szerint most rájöttek, hogy ez nem jó irány, mert akkor csak két lehetőségük marad: ledobni egy pusztító bombát, vagy egy kevésbé halálos támadást indítani kisebb fegyverekkel. A jelentés szerint a kisebb atombombák így valódi elrettentő erőt jelentenének.

Az mondjuk relatív, mi számít kisebb atombombának, amelyekről most szó van, olyanokat használtak az amerikaiak Hirosima elpusztítására is.

Emellett pedig az amerikaiak visszahoznák az atomtöltettel felszerelt cirkálórakétákat is, amelyeket még az idősebb Bush elnök vont ki a forgalomból. A kritikák már felemlegetik, hogy ilyen stratégiával az Egyesült Államok nagyobb eséllyel fog atomfegyvereket bevetni a harctéren, és a nukleáris fegyverkezést is tovább gerjeszti. (USA Today)