Vádat emeltek egy ismert tudós ellen nemi erőszak miatt

külföld
2018 február 03., 07:53
comments 72

Egy francia bíró nyomozást rendelt el Tariq Ramadan iszlámkutató tudós ellen, kétrendbeli nemi erőszak vádjával. Az 55 éves férfi közismert személyiség Franciaországban, emellett pedig az Oxford Egyetem tanára is volt egészen tavaly októberig. Akkor azonban nemi erőszak miatt feljelentést tett ellene Henda Ayari, egy szalafistából lett francia feminista aktivista.

A nő a könyvében már korábban is írt arról, hogy 2012-ben egy párizsi hotelben megerőszakolták, de akkor még nem nevezte meg az elkövetőt. Tavaly azonban a hollywoodi szexuális zaklatási botrányok hatására feljelentette Ramadant. A férfit pár nappal később egy másik nő is megvádolta nemi erőszakkal.

A férfi akkor felhagyott az oxfordi tanítással, beperelte az egyik vádlóját, és azóta is tagadja a vádakat. Ramadant most őrizetbe helyezték, és egy különleges bír fogja eldönteni, hogy bíróság elé kell-e állnia nemi erőszak miatt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.