16 napi hánykódás után mentették meg a bahamai horgászt

külföld
2018 február 04., 07:02
comments 44
A bimini tengerpart. Samuel Moss nem ilyen szép időt fogott ki, a viharos tenger elsodorta hajóját, amiből kifogyott az üzemanyag. 16 napig hánykódott a tengeren.
photo_camera A bimini tengerpart. Samuel Moss nem ilyen szép időt fogott ki, a viharos tenger elsodorta hajóját, amiből kifogyott az üzemanyag. 16 napig hánykódott a tengeren. Fotó: J Pat Carter/AP

Túlélte, sőt, már nyilatkozni is tudott hányattatásairól ifj. Samuel Moss, aki január 13-án sodródott el kis horgászcsónakjával az Atlanti-óceánon. Moss Biminiből Nassauba akart csak áthajózni, de a viharos óceánon kifogyott a hajója üzemanyaga, így 16 napon át tehetetlenül sodródott. Végül úti céljától több száz kilométernyire, West Palm Beach partjaitól 15 kilométernyire bukkantak rá.

Hányattatásai első 12 napjában legalább valamennyi étele és vize volt, de akkor egy tíz méteresnél is nagyobb hullám lesodorta a fedélzetről szegényes chipskészletét és palackozott ásványvizeit.

Amikor az amerikai parti őrség megmentette, már veszélyesen kiszáradt. Végül február 2-án, négy nap ápolás után elhagyhatta a West Palm Beach-i St. Mary's orvosi központot. (Via Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.