16 napi hánykódás után mentették meg a bahamai horgászt

A bimini tengerpart. Samuel Moss nem ilyen szép időt fogott ki, a viharos tenger elsodorta hajóját, amiből kifogyott az üzemanyag. 16 napig hánykódott a tengeren.Fotó: J Pat Carter/AP

Túlélte, sőt, már nyilatkozni is tudott hányattatásairól ifj. Samuel Moss, aki január 13-án sodródott el kis horgászcsónakjával az Atlanti-óceánon. Moss Biminiből Nassauba akart csak áthajózni, de a viharos óceánon kifogyott a hajója üzemanyaga, így 16 napon át tehetetlenül sodródott. Végül úti céljától több száz kilométernyire, West Palm Beach partjaitól 15 kilométernyire bukkantak rá.

Hányattatásai első 12 napjában legalább valamennyi étele és vize volt, de akkor egy tíz méteresnél is nagyobb hullám lesodorta a fedélzetről szegényes chipskészletét és palackozott ásványvizeit.

Amikor az amerikai parti őrség megmentette, már veszélyesen kiszáradt. Végül február 2-án, négy nap ápolás után elhagyhatta a West Palm Beach-i St. Mary's orvosi központot. (Via Time)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.