16 napi hánykódás után mentették meg a bahamai horgászt

2018 február 4., vasárnap 7:02
44
A bimini tengerpart. Samuel Moss nem ilyen szép időt fogott ki, a viharos tenger elsodorta hajóját, amiből kifogyott az üzemanyag. 16 napig hánykódott a tengeren. Fotó: J Pat Carter/AP

Túlélte, sőt, már nyilatkozni is tudott hányattatásairól ifj. Samuel Moss, aki január 13-án sodródott el kis horgászcsónakjával az Atlanti-óceánon. Moss Biminiből Nassauba akart csak áthajózni, de a viharos óceánon kifogyott a hajója üzemanyaga, így 16 napon át tehetetlenül sodródott. Végül úti céljától több száz kilométernyire, West Palm Beach partjaitól 15 kilométernyire bukkantak rá.

Hányattatásai első 12 napjában legalább valamennyi étele és vize volt, de akkor egy tíz méteresnél is nagyobb hullám lesodorta a fedélzetről szegényes chipskészletét és palackozott ásványvizeit.

Amikor az amerikai parti őrség megmentette, már veszélyesen kiszáradt. Végül február 2-án, négy nap ápolás után elhagyhatta a West Palm Beach-i St. Mary's orvosi központot. (Via Time)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt