Egy nap alatt nyolc katonát vesztett Szíriában a török hadsereg

külföld
2018 február 04., 11:41
comments 60
photo_camera A törökökkel szövetséges szír lázadó egy ellenőrzőpontnál, Azaz városa mellett, az Afrin felé vezető úton. Fotó: OZAN KOSE/AFP

Szombat volt az eddigi legvéresebb napja a török hadsereg Szíria észak-keleti részén, a szíriai kurdok afrini enklávéja ellen január 20-án indított offenzívájának. A Sözcü török ellenzéki lap vasárnapi beszámolója szerint egy nap leforgása alatt nyolc török katona vesztette életét. Öten egy páncélosban haltak meg, amit eltalált a szíriai kurdok, a YPG egyik páncéltörő rakétája.

A támadásban egy hatodik, a páncélos mellett gyalogló török katona is életét vesztette. Egy katona a szír-török határon vesztette életét, amikor rakéta csapódott az őrtoronyba, ahol állt. A nyolcadik áldozat Afrinban vesztette életét, a kurdokkal folytatott összecsapásokban.

A cinikus módon Olajág névre keresztelt támadó hadműveletben két hét alatt 13 török katona vesztette életét. A török hadsereg állítása szerint a YPG mindeközben 932 harcosát vesztette el. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt