Egy nap alatt nyolc katonát vesztett Szíriában a török hadsereg

A törökökkel szövetséges szír lázadó egy ellenőrzőpontnál, Azaz városa mellett, az Afrin felé vezető úton.Fotó: OZAN KOSE/AFP

Szombat volt az eddigi legvéresebb napja a török hadsereg Szíria észak-keleti részén, a szíriai kurdok afrini enklávéja ellen január 20-án indított offenzívájának. A Sözcü török ellenzéki lap vasárnapi beszámolója szerint egy nap leforgása alatt nyolc török katona vesztette életét. Öten egy páncélosban haltak meg, amit eltalált a szíriai kurdok, a YPG egyik páncéltörő rakétája.

A támadásban egy hatodik, a páncélos mellett gyalogló török katona is életét vesztette. Egy katona a szír-török határon vesztette életét, amikor rakéta csapódott az őrtoronyba, ahol állt. A nyolcadik áldozat Afrinban vesztette életét, a kurdokkal folytatott összecsapásokban.

A cinikus módon Olajág névre keresztelt támadó hadműveletben két hét alatt 13 török katona vesztette életét. A török hadsereg állítása szerint a YPG mindeközben 932 harcosát vesztette el. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.