Tehervonattal ütközött és kisiklott a New Yorkból Miamiba tartó személyvonat

2018 február 4., vasárnap 13:22
36

A vonaton 119 utas és 8 fős személyzet utazott. Ketten életüket vesztették, ötvenen megsebesültek. A Dél-Karolina fővárosa, Columbia közelében hajnali fél háromkor történt baleset oka egyelőre nem ismert. (Via MTI) UPDATE 14:31: A BBC értesülései szerint a vonaton hússzal többen utaztak, és a balesetben is hússzal többen, összesen hetvenen sérültek meg.

Az amerikai vasúttársaság, az Amtrak tájékoztatása szerint a New Yorkból Miamiba tartó személyvonat mozdonya és több kocsija kisiklott. Az Amerikai Vörös Kereszt mentőalakulatokat indított a helyszínre, tájékoztatásuk szerint minden utast sikerült kimenteni a roncsok közül.

A sérültek állapotáról nincsenek pontos adatok, sokan csak kisebb karcolásokat szenvedtek, de vannak súlyos, csonttörést szenvedett sérültek is.

Az Amtrak személyvonata a CSX nevű szolgáltató tehervonatával ütközött. A CSX tehervonata üzemanyagot is szállított, ebből 22 ezer liter kiömlött az ütközés után, de a hatóságok szerint ez nem jelent veszélyt a környéken élőkre. Arról nem érkezett jelentés, hogy a tehervonaton hány fős személyzet volt.

A személyvonat egyik utasa, a Philadelphiából Orlandóba tartó Derek Pettaway az ütközésre ébredt a hálókocsijában. A CNN-nek adott nyilatkozata szerint a vonat személyzete higgadt profiként járt el, "nagyon nyugodt stílusban" menekítették az utasokat.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt