A brit Lloyd bank is megtiltotta ügyfeleinek, hogy kriptovalutát vásárolhassanak

Tbg
gazdaság
2018 február 05., 12:55
comments 301

Több amerikai bank után a brit Llyods bankcsoport is megtiltotta hitelkártya-tulajdonosainak, hogy kriptovalutát vásároljanak. 

A bank ezért döntött így:

A BBC grafikáján a bitcoin, az egyik legnépszerűbb kriptovaluta árfolyamának változása látható. A tavalyi decemberi, majdnem húszezer dolláros csúcs után iszonyatos esést mutatott be a digitális pénznem, jelenleg 8000 dollár környékén áll. (Ez persze még mindig sokkal több, mint a tavaly februári ezer dolláros árfolyam.)

A Lloyds a kiszámíthatlan árfolyamváltozás miatt döntött így, attól tartanak ugyanis, hogy csúnya csőd és adóssághalom lesz a vége a kriptovaluták őrült árfolyamváltozásainak. (BBC


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.