Állami Számvevőszék: a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a Jobbik ellen indult nyomozást

Az Állami Számvevőszék honlapján közölte: 

megkapták a nyomozóhatóság határozatát, amely a számvevőszéki ellenőrzés akadályozásával kapcsolatban nem állapította meg szándékos bűncselekmény elkövetését.

Az ÁSZ tavaly október elején fordult az ügyészséghez a Jobbik miatt, mert szerintük a párt nem nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását. Az ügyészség a megkeresést feljelentésnek minősítette, és a Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg a vizsgálattal. Akik nem találtak semmit.

Közleményében az ÁSZ hangsúlyozza: elfogadják a nyomozás megszüntetését, de szerintük a párt nem tette lehetővé az ellenőrzés program szerinti lefutását, 

és ezért nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. 

Az ÁSZ szerint nem a nyomozóhatóság határozata "nem befolyásolja az idén január 8-án nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben tett megállapításokat." Tehát a párt hatszázmilliós bírságát. Sőt, hozzátették: 

továbbra is várják a Jobbik Magyarországért Mozgalom intézkedési tervét a jelentés kézhezvételétől számított, törvényben meghatározott 30 napos határidőn belül.

(MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.