Állami Számvevőszék: a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a Jobbik ellen indult nyomozást

Az Állami Számvevőszék honlapján közölte: 

megkapták a nyomozóhatóság határozatát, amely a számvevőszéki ellenőrzés akadályozásával kapcsolatban nem állapította meg szándékos bűncselekmény elkövetését.

Az ÁSZ tavaly október elején fordult az ügyészséghez a Jobbik miatt, mert szerintük a párt nem nem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását. Az ügyészség a megkeresést feljelentésnek minősítette, és a Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg a vizsgálattal. Akik nem találtak semmit.

Közleményében az ÁSZ hangsúlyozza: elfogadják a nyomozás megszüntetését, de szerintük a párt nem tette lehetővé az ellenőrzés program szerinti lefutását, 

és ezért nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. 

Az ÁSZ szerint nem a nyomozóhatóság határozata "nem befolyásolja az idén január 8-án nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben tett megállapításokat." Tehát a párt hatszázmilliós bírságát. Sőt, hozzátették: 

továbbra is várják a Jobbik Magyarországért Mozgalom intézkedési tervét a jelentés kézhezvételétől számított, törvényben meghatározott 30 napos határidőn belül.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.