Felfüggesztett börtönt kaptak a szülők, akiknek három gyerekük is víztározóba fulladt

tragédia
2018 február 05., 18:02

Tárgyalásról lemondásos eljárás keretében jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért - írja az MTI vádirat alapján.

2017 áprilisában három fiútestvér, az ötéves Bálint, a hároméves Kristóf és a kétéves Dániel csatangolt el nagyfügedi otthonukból és mindhárman egy közeli - a háztól 300 méterre terülő - mezőgazdasági víztározóba estek. A két idősebb testvér a helyszínen megfulladt, a legfiatalabb gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba, két nappal később Miskolcon halt meg

A tűzivíztározót egy mezőgazdasági vállalkozó terménytárolójához alakították ki a településen. 

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomozott, az Egri Törvényszék pedig mindkét szülőt egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

A gyerekek nagyszülei és édesanyja is a házban tartózkodott a tragédia bekövetkeztekor. Az apa úgy indult el otthonról, hogy "nem győzödött meg arról, hogy élettársa  megértette távozási szándékát és a gyerekek felügyeletét átvette" - írja az MTI a vádirat alapján. 

A nő nem tudta, hogy az udvaron lévő három gyerek felügyelete egyedül rá marad, ezért a házban volt, hogy ellássa a legkisebb, negyedik testvért. Ez idő alatt a felügyelet nélkül maradt gyerekek  az ingatlant határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos mezőgazdasági telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíz-tározóba és megfulladtak.