Szijjártó: Azokat kéne befogadni, akik belemosolyogtak a kamerákba?

POLITIKA
2018 február 5., 12:54
comments 247

Csak a genfi egyezmény szerint fogadott be Magyarország menekülteket, és a jövőben sem enged semmiféle nyomásnak, mondta Szijjártó Péter a HírTV-nek. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy

"azokat az embereket kellene befogadni, akik például Röszkénél megtámadták a magyar rendőröket? Azokat az embereket kéne befogadni, akik vonultak át Magyarországon úgy, hogy belemosolyogtak a kamerákba, mosolyogva sértették meg a magyar jogszabályokat, mosolyogva sértették meg a nemzetközi jogszabályokat, blokkolták az autópályáinkat, méltatlan körülményeket okoztak itt, Budapesten, félelmet keltettek az emberekben?" 

Szijjártó ismét kifelejtette, hogy ezeknek az embereknek a nagy részét a magyar kormány buszoztatta át az országon, mosolyogva.

Mosolygó embereknek nincs jó indulat:

"én nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolja, hogy ezeknek az embereknek bármilyen kérelmét is el kéne bírálni, pláne ezeket be kéne fogadni. Tehát az össze nem illő dolgokat nem kell összekeverni, és mi semmilyen ránk erőltetett kvótát nem fogunk elfogadni senkitől. Legyen az az Európai Unió, az ENSZ vagy bárki más,"

zárta Szijjártó.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt