Szijjártó: Azokat kéne befogadni, akik belemosolyogtak a kamerákba?

POLITIKA
2018 február 05., 12:54
comments 247

Csak a genfi egyezmény szerint fogadott be Magyarország menekülteket, és a jövőben sem enged semmiféle nyomásnak, mondta Szijjártó Péter a HírTV-nek. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy

"azokat az embereket kellene befogadni, akik például Röszkénél megtámadták a magyar rendőröket? Azokat az embereket kéne befogadni, akik vonultak át Magyarországon úgy, hogy belemosolyogtak a kamerákba, mosolyogva sértették meg a magyar jogszabályokat, mosolyogva sértették meg a nemzetközi jogszabályokat, blokkolták az autópályáinkat, méltatlan körülményeket okoztak itt, Budapesten, félelmet keltettek az emberekben?"

Szijjártó ismét kifelejtette, hogy ezeknek az embereknek a nagy részét a magyar kormány buszoztatta át az országon, mosolyogva.

link Forrás

Mosolygó embereknek nincs jó indulat:

"én nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolja, hogy ezeknek az embereknek bármilyen kérelmét is el kéne bírálni, pláne ezeket be kéne fogadni. Tehát az össze nem illő dolgokat nem kell összekeverni, és mi semmilyen ránk erőltetett kvótát nem fogunk elfogadni senkitől. Legyen az az Európai Unió, az ENSZ vagy bárki más,"

zárta Szijjártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.