Szijjártó: Azokat kéne befogadni, akik belemosolyogtak a kamerákba?

Csak a genfi egyezmény szerint fogadott be Magyarország menekülteket, és a jövőben sem enged semmiféle nyomásnak, mondta Szijjártó Péter a HírTV-nek. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy

"azokat az embereket kellene befogadni, akik például Röszkénél megtámadták a magyar rendőröket? Azokat az embereket kéne befogadni, akik vonultak át Magyarországon úgy, hogy belemosolyogtak a kamerákba, mosolyogva sértették meg a magyar jogszabályokat, mosolyogva sértették meg a nemzetközi jogszabályokat, blokkolták az autópályáinkat, méltatlan körülményeket okoztak itt, Budapesten, félelmet keltettek az emberekben?" 

Szijjártó ismét kifelejtette, hogy ezeknek az embereknek a nagy részét a magyar kormány buszoztatta át az országon, mosolyogva.

Mosolygó embereknek nincs jó indulat:

"én nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolja, hogy ezeknek az embereknek bármilyen kérelmét is el kéne bírálni, pláne ezeket be kéne fogadni. Tehát az össze nem illő dolgokat nem kell összekeverni, és mi semmilyen ránk erőltetett kvótát nem fogunk elfogadni senkitől. Legyen az az Európai Unió, az ENSZ vagy bárki más,"

zárta Szijjártó.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.