A fideszes politikus újraértelmezte ezt a demokrácia nevű dolgot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Minden jel szerint ez lesz az a kampány, ahol a Fidesz politikusai egyáltán nem fognak kiállni vitára ellenzéki képviselőkkel. Abban nincs újdonság, hogy Orbán nem ad lehetőséget ellenfeleinek, 2010-ben és 2014-ben sem volt már miniszterelnök-jelölti vita, így aztán a legendás 2006-os Gyurcsány-Orbán volt az utolsó klasszikus. 

A főnököt pedig utánozzák a mezei fideszesek. A Közös Ország Mozgalom indított egy sorozatot, aminek az állomásaira egy-egy körzetből az összes képviselőjelöltet meghívják, hogy nyíltan vitázzanak egymással. Az első Pécsen volt, aztán a budapesti 8-9. kerület nagy részét magába foglaló 6-os körzetben, majd tegnap Budakeszin. Egyikre sem mentek el a szellemi kihívást a baráti médiában elmondott sorosozásban megtaláló fideszes képviselőjelöltek.

A tegnapi budakeszi fórumot kihagyó fideszes jelölt, Csenger-Zalán Zsolt szerencsére tökéletes posztban magyarázat el a demokrácia működését, amit innentől használhat a többi fideszes is. Amíg rá várt a fórumon a Budakeszin szintén induló Szél Bernadett (LMP, az Együtt is támogatja), Tóth Zoltán (DK, az MSZP is támogatja), Császárné Kollár Tímea (Jobbik) és Szemző Áron (Momentum), ő Csenger-Zalán más programot szervezett, amit ki is posztolt a Facebookra: 

„Nyugdíjas barátaimmal találkoztam, akikkel a város és a régió ügyes-bajos dolgairól beszélgettünk. Mindeközben Budakeszin ellenzéki jelöltek harcoltak egymással a pozícióért. Azt gondolom, hogy nem vitafórumot kell tartani, hanem a valódi problémákat meghallgatni és azokra megoldásokat találni.”

Arról sajnos nem írt, hogy milyen valódi problémák jöttek elő a nyugdíjas barátaival folytatott beszélgetésben, talán Soros, talán a migránsok. De még az is lehet, hogy szóba került Vona Gábor iszlamizálódása, Budakeszi szempontjából.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.