Itt az új Youtube-botrány: előkerült egy niggerezős videó, ugrott a filmszerep

INTERNET
2018 február 06., 20:35
comments 76

Kian Lawley Youtube-sztár éppen filmszerepet kapott volna a The Hate U Give című filmben a 20th Century Fox stúdiónál, de ettől most elbúcsúzhat: előkerült ugyanis egy korábbi videója, amiben viccelődés közben niggerezik.

link Forrás

A stúdió közölte, megvonják tőle a szerepet. A helyzet azért is különösen érzékeny, mert a film faji kérdésekről és rendőri brutalitásról szól.

Lawley bocsánatot kért:

„A szavaknak erejük van, és kárt tudnak okozni. Tiszteletben tartom a döntést, mert a The Hate U Give egy fontos történet, és a múltbeli cselekedeteim miatt nem lenne helyes, ha szerepelnék benne. Felnőttem, és tanultam azóta, hogy az eset történt. Mostantól a pozitív változásért fogok dolgozni.” (Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.