Két legendás gamerről is kiderült, hogy csalással állított fel lehetetlen világrekordokat

Játék
2018 február 06., 06:14
comments 79

Billy Mitchell régóta ellentmondásos figura volt a gamervilágban, már azelőtt, hogy felbukkant a híres 2007-es dokumentumfilmben, a The King of Kong: A Fistful of Quartersben. Ő volt az, aki 1999-ben először játszotta végig tökéletesen a Pac-Mant, de a nevéhez nagy Donkey Kong-győzelmek is kötődnek.

Most viszont eljutott oda a technológia, hogy be is tudják bizonyítani: a Donkey Kong fórumon írták meg részletesen, hogy az 1980-as valószínűleg csalással állította fel a világrekordjait. Aztán egy volt Donkey Kong-világrekorder, Wes Copeland statisztikai bizonyítékot talált arra, hogy Mitchell az 1,05 millió pontos játékát nem árkádon állította be, hanem emulátoron, és több játékból összevágta a videofelvételt.

Mindeközben a jelenlegi Robbie Lakemannek sikerült a saját, 1 230 100 pontos rekordját 1 247 700-ra javítania Donkey Kongban. A játékot élőben streamelte.

Néhány nappal korábban a világ első profi videojátékosaként ismert, 53 éves Todd Rogers, aki 1982 óta az egyik leghíresebb gamerként több világ- és Guinness-rekordot állított fel, végleg belebukott a régóta gyanított csalássorozatába. Itt egy videó arról, hogyan tévesztett meg mindenkit:

link Forrás

Neki az összes rekordját törölték. Rogers nem ismerte be, hogy a Dragsterben felállított Guinness-rekordjában csalt volna, viszont azt mondta, jónak tartja, hogy igyekeznek megtisztítani a gamervilágot a csalóktól. (via Ars Technica, Kotaku)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.