Két legendás gamerről is kiderült, hogy csalással állított fel lehetetlen világrekordokat

Billy Mitchell régóta ellentmondásos figura volt a gamervilágban, már azelőtt, hogy felbukkant a híres 2007-es dokumentumfilmben, a The King of Kong: A Fistful of Quartersben. Ő volt az, aki 1999-ben először játszotta végig tökéletesen a Pac-Mant, de a nevéhez nagy Donkey Kong-győzelmek is kötődnek.

Most viszont eljutott oda a technológia, hogy be is tudják bizonyítani: a Donkey Kong fórumon írták meg részletesen, hogy az 1980-as valószínűleg csalással állította fel a világrekordjait. Aztán egy volt Donkey Kong-világrekorder, Wes Copeland statisztikai bizonyítékot talált arra, hogy Mitchell az 1,05 millió pontos játékát nem árkádon állította be, hanem emulátoron, és több játékból összevágta a videofelvételt.

Mindeközben a jelenlegi Robbie Lakemannek sikerült a saját, 1 230 100 pontos rekordját 1 247 700-ra javítania Donkey Kongban. A játékot élőben streamelte.

Néhány nappal korábban a világ első profi videojátékosaként ismert, 53 éves Todd Rogers, aki 1982 óta az egyik leghíresebb gamerként több világ- és Guinness-rekordot állított fel, végleg belebukott a régóta gyanított csalássorozatába. Itt egy videó arról, hogyan tévesztett meg mindenkit:

Neki az összes rekordját törölték. Rogers nem ismerte be, hogy a Dragsterben felállított Guinness-rekordjában csalt volna, viszont azt mondta, jónak tartja, hogy igyekeznek megtisztítani a gamervilágot a csalóktól. (via Ars Technica, Kotaku)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.