Melyik a legmenőbb zöld projekt? Szavazz és nyerj iPhone X-et!

pályázat
2018 február 06., 07:09

Február 28-ig 5 kategóriában szavazhat a közönség az E.ON Energy Globe Magyarország versenyen az ország legjobb fenntarthatósági projektjeire. Az energiavilág Oscar-díjaként emlegetett pályázat célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot biztosítson a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek.

A beérkezett több mint 200 pályaműből a Nobel-díjas klímakutató, Ürge- Vorsatz Diána klímakutató által vezetett független szakmai zsűri választotta ki a tíz döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj átfogó nyertese képviseli majd hazánkat a rangos nemzetközi döntőben.

A döntős projektek részletes leírása és a szavazófelület a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon érhető el. Érdemes kattintani, mert a szavazás öröme mellett a voksukat leadók között négy darab iPhone X készüléket is kisorsolnak! A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, az energiatudatossághoz és az innovációhoz kapcsolódó díjakat vehetnek át a díjátadón, május 7-én Budapesten, a Várkert Bazárban. A verseny fődíja egy Nissan LEAF villanyaautó, melyet az kategóriagyőztesek közül kiválasztott nyertes vihet majd haza.

photo_camera Egy látványos projekt a díjra esélyesek közül

A „Vállalkozás” kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók. Az „Önkormányzat” kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért. Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni.

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezetettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voksaikat az érdeklődők. Az „Egyéni kezdeményezés” kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek” elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna "Anna in the mirror" című, fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség.

A szavazás részletei, valamint minden további információ elérhető a verseny honlapján: www.energy-globe.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.