Öt és fél év börtönt kapott a csepeli lépcsőházban részegen lövöldöző rendőr

bűnügy
2018 február 6., 13:29
comments 49

Öt és fél évre ítéltek egy budapesti lépcsőházban ittasan lövöldöző, azóta már leszerelt rendőrt első fokon – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint az ittas T. R. 2016. november 24-én – mivel a pihenését megzavarták – agresszívan, a rendőri mivoltát hangoztatva felszólított két munkást, akik egy 21. kerületi társasház pincéjében elektromos vezetékrendszert építettek ki, hogy fejezzék be a fúrást, vagy elvágja az egyikük nyakát, illetve felmegy egy bárdért meg a pisztolyáért, és lelövi őket.

Decemberben ittasan, begyógyszerezve, szolgálatra alkalmatlanul a társasház tűzlépcsőházában egy társasházkezelő cég munkatársára „Rendőrség, jöjjön ki!” felszólítással rákiabált, pedig nem volt indokolt az intézkedés. Mivel a férfi nem törődött a vádlottal, az 4 lövést adott le a mennyezetbe, majd nem sokkal később az ajtó mögé húzódó sértettre is.

A bűncselekményt biztonsági kamera rögzítette:

Bár a vádlott nagy roncsoló hatású, ún. expanzív lövedéket használt – ami áthatolt az ajtón és a szemközti falban állt meg –, nem találta el a sértettet. Az átlagostól eltérő lőszer tartására nem volt engedélye a rendőrnek.

A vádlott elismerte az ittasságát, a gyógyszeres bódult állapotát, a munkások megfenyegetését, a lövéseket leadását, és azt is, hogy a lövedékek csak a véletlennek köszönhetően nem találták el a sértettet. Azt viszont tagadta, hogy látta vagy le akarta volna lőni őt. A védekezése szerint csak rágcsálókra lövöldözött, a lőszerről pedig nem tudta, hogy tiltott.

A Fővárosi Törvényszék a férfit első fokon, nem jogerősen emberölés kísérlete és lőszerrel visszaélés miatt öt és fél év börtönre ítélte, és eltiltotta a lőfegyverek használatával kapcsolatos foglalkozásoktól. A bíróság a tárgyaláson elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását. (Bíróság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt