Terjed az ATM-jackpot, azaz amikor hackerek veszik rá a bankautomatákat, hogy adjon ki minden pénzt magából

2018 február 6., kedd 12:26
29

Az amerikai igazságügyi minisztérium két férfi ellen emelt vádat, akik a gyanú szerint úgy hackeltek meg ATM-eket, hogy utána az automaták minden pénzt kiszórtak magukból. A csak jackpotolás néven ismert támadás természetesen bűncselekménynek számít, a most megvádolt férfiak közül az egyik spanyol állampolgár volt. 

A férfiakra épp egy ATM feltörése után akadtak rá a rendőrök, összesen 9 ezer dollárnyi húszdolláros bankjegyet, valamint az ATM-ek átverésére alkalmas elektronikus eszközöket találtak az autójukban. 

Egy 2010-es videó egy ilyen támadás szimulációjáról:

Nemrég megjelent egy részletes hatósági beszámoló is arról, hogy hogyan zajlik egy ilyen támadás: a rablók általában karbantartóknak öltözve közelítik meg az ATM-eket, majd endoszkóp segítségével keresik meg az ATM belső egységét, melyre aztán rákötik számítógépeiket, és képesek elérni, hogy az eszköz minden pénzt kiadjon magából. A beszámoló szerint az ilyen támadások Európában, Ázsiában és Mexikóban váltak egyre gyakoribbá, de terjednek az Egyesült Államokban. (Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt