Terjed az ATM-jackpot, azaz amikor hackerek veszik rá a bankautomatákat, hogy adjon ki minden pénzt magából

bűnügy
2018 február 06., 12:26
comments 29

Az amerikai igazságügyi minisztérium két férfi ellen emelt vádat, akik a gyanú szerint úgy hackeltek meg ATM-eket, hogy utána az automaták minden pénzt kiszórtak magukból. A csak jackpotolás néven ismert támadás természetesen bűncselekménynek számít, a most megvádolt férfiak közül az egyik spanyol állampolgár volt. 

A férfiakra épp egy ATM feltörése után akadtak rá a rendőrök, összesen 9 ezer dollárnyi húszdolláros bankjegyet, valamint az ATM-ek átverésére alkalmas elektronikus eszközöket találtak az autójukban. 

Egy 2010-es videó egy ilyen támadás szimulációjáról:

link Forrás

Nemrég megjelent egy részletes hatósági beszámoló is arról, hogy hogyan zajlik egy ilyen támadás: a rablók általában karbantartóknak öltözve közelítik meg az ATM-eket, majd endoszkóp segítségével keresik meg az ATM belső egységét, melyre aztán rákötik számítógépeiket, és képesek elérni, hogy az eszköz minden pénzt kiadjon magából. A beszámoló szerint az ilyen támadások Európában, Ázsiában és Mexikóban váltak egyre gyakoribbá, de terjednek az Egyesült Államokban. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.