Halálra gázolták az Argo sztárját

Középen Kiss József, mint Tyson az Argo 2-ben.Fotó: Intercom

Tragikus közlekedési balesetben vesztette életét Kiss József, az Argo című filmben Tysonként megismert színész. Halálhírét Árpa Attila, a film producere jelentette be még kedden a Facebookon.

Kiss halálának részleteiről a Blikk számolt be. Mint írják, Kiss volt az áldozata annak a gyalogosgázolásnak, amely még 2018. február 2-án történt Budakeszin. A rendőrség tájékoztatása szerint a színészt egy személygépkocsi gázolta el 16:40 perckor a Fő utca 179 előtt, a városházánál a kijelölt gyalogátkelőhelyen. A balesetről akkor a Budakeszi Hír nevű városi oldal is beszámolt. "A baleset áldozatát az orvos és a mentők újraélesztették, állapota válságos" - írták akkor.

Kiss gerinc- és koponyatörést szenvedett, és a kórházba szállítást követően életét vesztette.

"Hogy lehet így elmúlni? Egy ilyen fatális véletlen hogyan vághat ketté egy csapásra egy ilyen életet?" - szakadt ki pár másodpercnyi hallgatás után színésztársából, Scherer Péterből, miután a Blikk megkereste a halálhírrel. Scherer az Argóban játszott együtt Kissel, aki nem profi színész volt, civilben házakat épített, de bedolgozott filmekbe is, saját elbeszélése szerint volt helyszínbiztosító, büfés, világosító, mígnem Hajdu Szabolcsnak egyszer csak kellett egy kompasz ember a filmjébe, és Méhes László színművész pont nem ért rá. Debütálása után Jancsó Miklós is felfedezte, az ismertséget viszont az Argo hozta el neki.