Köves Slomó (rabbi) nem tudta, hogy Hollik István (KDNP) szórólapjára kerül majd

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Nem annyira könnyű kiigazodni azon, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője mit gondol arról, hogy váratlanul a Fidesz-KDNP belvárosi jelöltének a szórólapján bukkant fel egy támogató megnyilatkozással. 

Az ezzel kapcsolatban adott két interjúban legalábbis vannak kanyarok. A zsido.com-nak azt mondta a hét végén, hogy "Mint zsidó vezető kötelességem minden olyan politikussal és demokratikus politikai párttal keresni az együttműködést, akik segítik a zsidó hitélet és oktatás ügyét." Aztán hozzátette, hogy erről szól a Holliknak adott támogatása, 

„de ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet hogy hiba volt, ezért elnézést."

A Hír TV-ben Kálmán Olgának is megismételte, hogy egy egyházi vezető feladata a szövetségesek keresése a számára fontosnak tartott célok érdekében, még akkor is, ha a szövetségesekkel nem mindenben ért egyet. De az nagyon fontos, hogy a Belvárosban önkormányzati ingatlanban működhessen zsinagóga, ebben Hollik támogatta.

Amellett Köves továbbra is kitartott, hogy nem szállt be a kampányba, de aztán kicsit letért a zsido.com-on elmondott vonalról. Azt mondta, hogy amikor Hollik megkereste őt, nem száz százalékig tudatosult benne, hogy a Hollikot lényegében támogató szavai szórólapra kerülnek. 

Újabb csavar: utólag már nem is bánja a szórólapot, mert „ha ebben is keressük a jót, ki gondolta volna, 10-15 évvel ezelőtt, hogy egy kereszténydemokrata politikus egy rabbival fog kampányolni?” 

Majd még újabb fordulat: még egyszer azért nem menne bele, mert számára érthetetlen indulatokat váltott ki. 

Aztán legvégül azt mondta, hogy ha már így alakult, az egyenlőség jogán akkor - amennyiben megkeresik - minden demokratikus párt jelöltjének ugyanígy megadja a támogatást, de annak nem, aki pár éve még a Dunába akarta lőni a zsidókat. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.