Mako hercegnő elhalasztotta az esküvőjét

külföld
2018 február 07., 05:26
comments 23
Mako hercegnő édesapjával, Akisino herceggel 2017. augusztus 20-án Bugacon megszemlélt egy mangalicát.
photo_camera Mako hercegnő édesapjával, Akisino herceggel 2017. augusztus 20-án Bugacon megszemlélt egy mangalicát. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

2020-ig elhalasztják Mako császári hercegnő és közember szerelme, Kei Komuro eredetileg idén novemberre tervezett menyegzőjét, amely miatt Mako még hercegnői kiváltságairól és címéről is lemondott. Ne aggódjanak, nincs nagy baj, nem a fiatalok gondolták meg magukat. Egyszerűen csak úgy ítélték meg, hogy a tervezett időpontig nagyon kevés idejük maradt rendesen megtervezni az esküvőt.

"Nagyon sajnálom, hogy ilyen nagy gondot okozok és plusz terhet rakok azokra, akik őszintén segítettek nekünk az esküvőben" - nyilatkozta a hercegnő, aki hercegnői címét csak a házasságáig viselheti, utána elveszíti, mert a császári családba nem házasodhat be egy közember.

A császári ház egy szóvivője szintén sietve megerősítette, hogy a fiatalokkal nincs semmi baj, továbbra is házasodni akarnak. Csakhogy a tervezésbe bezavart, hogy Mako nagyapja, a császár bejelentette lemondási szándékát, ez pedig kissé lefoglalja az udvart. Akihito császárt Mako nagybátyja, Naruhito koronaherceg követheti majd a trónon. A 84 éves Akihito több mint két évszázada az első japán császár, aki lemond a trónjáról. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.