Szolgálati vonatok koccantak hajnalban a Blahán, ezért nem jár most a kettes metró

Az üzemidőn kívül történt baleset miatt áll a kettes metró, derült ki a BKV közleményéből. Eszerint február 7-én hajnalban két szolgálati vonat koccant a Blaha Lujza téri megállónál. Az ütközés során a pótkocsik kisiklottak, írja a BKV.

A balesetben senki sem sérült meg. Az anyagi károkat még nem állapították meg, de a helyreállítási munkák már megkezdődtek. A műszaki elhárítás idején metrópótlók közlekednek az Örs vezér tere és a Deák tér között.

Az esetet a rendőrség is vizsgálja.

A Blikk értesülései szerint a 2-es metró vonalán éjjelente kisebb karbantartásokat végeznek, ilyenkor használnak a közlekedéshez kis mozdonyokat, üzemi szerelvényeket. A lap forrásai szerint a hasonló balesetek után rövid vizsgálatot tartanak csak, és újra áram alá helyezik a vonalat. Most azonban a rendőrség is kivonult, és órák óta helyszínelnek a kisiklott szerelvénynél.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.