Szolgálati vonatok koccantak hajnalban a Blahán, ezért nem jár most a kettes metró

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az üzemidőn kívül történt baleset miatt áll a kettes metró, derült ki a BKV közleményéből. Eszerint február 7-én hajnalban két szolgálati vonat koccant a Blaha Lujza téri megállónál. Az ütközés során a pótkocsik kisiklottak, írja a BKV.

A balesetben senki sem sérült meg. Az anyagi károkat még nem állapították meg, de a helyreállítási munkák már megkezdődtek. A műszaki elhárítás idején metrópótlók közlekednek az Örs vezér tere és a Deák tér között.

Az esetet a rendőrség is vizsgálja.

A Blikk értesülései szerint a 2-es metró vonalán éjjelente kisebb karbantartásokat végeznek, ilyenkor használnak a közlekedéshez kis mozdonyokat, üzemi szerelvényeket. A lap forrásai szerint a hasonló balesetek után rövid vizsgálatot tartanak csak, és újra áram alá helyezik a vonalat. Most azonban a rendőrség is kivonult, és órák óta helyszínelnek a kisiklott szerelvénynél.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.