Palotát kapott a kormánytól a bencés gimnázium, ahol Szijjártó Péter először pillantotta meg Orbán Viktort

A kormány a bencés rend győri perjelségének adományozta a Győr központjában álló milliárdos értékű Lloyd-palotát - írja a 24.hu. A kormányhatározat szerint a Szent Mór perjelség a bencés gimnázium bővítésére, elhelyezésére használhatja az 900 négyzetméteres irodaházat.

Lloyd-palotaFotó: szepkartyat.hu

A palotát tavaly decemberben vásárolta meg a kormány Leisztinger Tamás érdekeltségétől, helyi értesülések szerint legalább kétmilliárd forintért.

Szijjártó Péter külügyminiszter maga mesélte el egy helyi lapnak, hogy szerepe volt a hatalmas ajándék kézbesítésében. A szerencsés iskola pedig az a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, ahol a miniszter érettségizett. Életének egyik meghatározó élménye is ide kötődik, amiről az Indexnek mesélt 2012-ben:

Orbán Viktor meglátogatta az iskolát, és két órán keresztül beszélgetett a diákokkal. A találkozás óriási hatással volt rá. „Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne" – meséli Szijjártó Péter. Ekkor határozta el, Orbán mellett akar dolgozni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.