Palotát kapott a kormánytól a bencés gimnázium, ahol Szijjártó Péter először pillantotta meg Orbán Viktort

A kormány a bencés rend győri perjelségének adományozta a Győr központjában álló milliárdos értékű Lloyd-palotát - írja a 24.hu. A kormányhatározat szerint a Szent Mór perjelség a bencés gimnázium bővítésére, elhelyezésére használhatja az 900 négyzetméteres irodaházat.

Lloyd-palotaFotó: szepkartyat.hu

A palotát tavaly decemberben vásárolta meg a kormány Leisztinger Tamás érdekeltségétől, helyi értesülések szerint legalább kétmilliárd forintért.

Szijjártó Péter külügyminiszter maga mesélte el egy helyi lapnak, hogy szerepe volt a hatalmas ajándék kézbesítésében. A szerencsés iskola pedig az a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, ahol a miniszter érettségizett. Életének egyik meghatározó élménye is ide kötődik, amiről az Indexnek mesélt 2012-ben:

Orbán Viktor meglátogatta az iskolát, és két órán keresztül beszélgetett a diákokkal. A találkozás óriási hatással volt rá. „Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne" – meséli Szijjártó Péter. Ekkor határozta el, Orbán mellett akar dolgozni. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.