Palotát kapott a kormánytól a bencés gimnázium, ahol Szijjártó Péter először pillantotta meg Orbán Viktort

POLITIKA
2018 február 08., 13:12
comments 170

A kormány a bencés rend győri perjelségének adományozta a Győr központjában álló milliárdos értékű Lloyd-palotát - írja a 24.hu. A kormányhatározat szerint a Szent Mór perjelség a bencés gimnázium bővítésére, elhelyezésére használhatja az 900 négyzetméteres irodaházat.

Lloyd-palota
photo_camera Lloyd-palota Fotó: szepkartyat.hu

A palotát tavaly decemberben vásárolta meg a kormány Leisztinger Tamás érdekeltségétől, helyi értesülések szerint legalább kétmilliárd forintért.

Szijjártó Péter külügyminiszter maga mesélte el egy helyi lapnak, hogy szerepe volt a hatalmas ajándék kézbesítésében. A szerencsés iskola pedig az a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, ahol a miniszter érettségizett. Életének egyik meghatározó élménye is ide kötődik, amiről az Indexnek mesélt 2012-ben:

Orbán Viktor meglátogatta az iskolát, és két órán keresztül beszélgetett a diákokkal. A találkozás óriási hatással volt rá. „Akkor még arra gondoltam, hogy ha ez az ember egyáltalán ismerne engem, már az is óriási dolog lenne" – meséli Szijjártó Péter. Ekkor határozta el, Orbán mellett akar dolgozni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.