Szigetvári feljelentést tesz, mert „a rendőrség tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt”

Szigetvári Viktor - aki ugyebár az Együtt miniszterelnök-jelöltje - ismeretlen tettes ellen bűnpártolás gyanújával feljelentést tesz, mivel szerinte „a Nemzeti Nyomozó Iroda 2016-os, kartellezés gyanújával folytatott vizsgálata tudatosan nem a nyilvánvalót akarta feltárni, hanem tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt és társait.” 

Az Együtt közleménye szerint ezt bizonyítja, hogy a 24.hu ma megírta: az OLAF vizsgálata már könnyedén feltárta a kartellezésre utaló jeleket. Az Együtt szerint az OLAF Elios-ügyben végzett vizsgálatából bebizonyosodott, hogy miután egyeztettek Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról, olyan indulási feltételek kerültek a kiírásba, amelyeket kizárólag Tiborcz volt cége tudott teljesíteni. 

„Az OLAF ezekre az eredményekre a volt Tiborcz-cég körüli gyors vizsgálatból jött rá, miközben a magyar rendőrség 2016 nyarán lezárt nyomozása mindent rendben talált, nem jutott nyomára a cégek közötti együttműködésnek, vagyis kartellezésnek.” 

Szigetvári Viktor szerint az ügy ismét rámutat arra, hogy Polt Péter Orbán illiberális rezsimjét szolgálja. „A főügyész nem hajlandó vizsgálatot indítani a Fidesz, Orbán Viktor és a miniszterelnök családja kétes, maffiaszerű ügyeiben. Mára bebizonyosodott: Orbán Viktor és családja maffiamódszerekkel hálózza be a magyar államot” - áll a közleményben.

A Direkt36 egy évvel ezelőtt megírta, hogy az akkor Tiborcz István által tulajdonolt Elios Innovatív által 2014-ben elnyert szekszárdi közvilágítási megbízás tenderét alig két hónappal korábban írták ki, de Hadházy Ákos hangfelvétele bizonyítja, hogy már 2012 nyarán egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.