Az amerikai haditengerészet megszünteti legendás fotósegységét

külföld
2018 február 09., 11:05
comments 30
Az expedíciós Combat Camera alakulat egyik felvétele az iraki háború első napján bevetésre induló F/A-18C Hornet vadászbombázóról.
photo_camera Az expedíciós Combat Camera alakulat egyik felvétele az iraki háború első napján bevetésre induló F/A-18C Hornet vadászbombázóról. Fotó: PH3(AW/PJ) Philip A. Mcdaniel/Navy Visual News

Megsínylette a fotósszakma a nagy gazdasági válságot. Az újságok tucatjával szabadultak meg fotóriportereiktől, de most már az amerikai haderőt is elérte a hullám. A Haditengerészet október 1-ével megszünteti legendás fotós alakulatát, a Combat Camerát.

A haditengerészet fotósai igazi legendákká váltak az elmúlt évszázad háborúiban. Ők ugyanis nem csupán taktikai szempontból hasznos felvételeket készítettek, hanem dokumentálták is a történéseket. "Még napjainkban is előfordul, hogy az iraki, afganisztáni harcokról készült legemlékezetesebb fotókat nem a CNN, a Fox vagy az NBC, hanem a Combat Camera fényképészei rögzítik" - büszkélkedett még nemrégiben a katonai újságírók iskolája.

A haditengerészet szóvivője, Lauren Chatmas hadnagy a költségvetési megszorításokkal indokolta a Combat Camera megszüntetését. A haditengerészet lapja, a Navy Times szerint 2017-ben megpróbálták összevonni a haditengerészet két Combat Camera alakulatát, hogy biztosítsák a fennmaradását, de végül nem sikerült megállapodni a részletekről, így végül mindkét egységet, a San Diegóban állomásozó Flotta- és a Norfolkban állomásozó Expedíciós csoportot is felszámolják. (Via Petapixel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.