Az amerikai haditengerészet megszünteti legendás fotósegységét

2018 február 9., péntek 11:05
31
Az expedíciós Combat Camera alakulat egyik felvétele az iraki háború első napján bevetésre induló F/A-18C Hornet vadászbombázóról. Fotó: PH3(AW/PJ) Philip A. Mcdaniel/Navy Visual News

Megsínylette a fotósszakma a nagy gazdasági válságot. Az újságok tucatjával szabadultak meg fotóriportereiktől, de most már az amerikai haderőt is elérte a hullám. A Haditengerészet október 1-ével megszünteti legendás fotós alakulatát, a Combat Camerát.

A haditengerészet fotósai igazi legendákká váltak az elmúlt évszázad háborúiban. Ők ugyanis nem csupán taktikai szempontból hasznos felvételeket készítettek, hanem dokumentálták is a történéseket. "Még napjainkban is előfordul, hogy az iraki, afganisztáni harcokról készült legemlékezetesebb fotókat nem a CNN, a Fox vagy az NBC, hanem a Combat Camera fényképészei rögzítik" - büszkélkedett még nemrégiben a katonai újságírók iskolája.

A haditengerészet szóvivője, Lauren Chatmas hadnagy a költségvetési megszorításokkal indokolta a Combat Camera megszüntetését. A haditengerészet lapja, a Navy Times szerint 2017-ben megpróbálták összevonni a haditengerészet két Combat Camera alakulatát, hogy biztosítsák a fennmaradását, de végül nem sikerült megállapodni a részletekről, így végül mindkét egységet, a San Diegóban állomásozó Flotta- és a Norfolkban állomásozó Expedíciós csoportot is felszámolják. (Via Petapixel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt