Az amerikai haditengerészet megszünteti legendás fotósegységét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Az expedíciós Combat Camera alakulat egyik felvétele az iraki háború első napján bevetésre induló F/A-18C Hornet vadászbombázóról.Fotó: PH3(AW/PJ) Philip A. Mcdaniel/Navy Visual News

Megsínylette a fotósszakma a nagy gazdasági válságot. Az újságok tucatjával szabadultak meg fotóriportereiktől, de most már az amerikai haderőt is elérte a hullám. A Haditengerészet október 1-ével megszünteti legendás fotós alakulatát, a Combat Camerát.

A haditengerészet fotósai igazi legendákká váltak az elmúlt évszázad háborúiban. Ők ugyanis nem csupán taktikai szempontból hasznos felvételeket készítettek, hanem dokumentálták is a történéseket. "Még napjainkban is előfordul, hogy az iraki, afganisztáni harcokról készült legemlékezetesebb fotókat nem a CNN, a Fox vagy az NBC, hanem a Combat Camera fényképészei rögzítik" - büszkélkedett még nemrégiben a katonai újságírók iskolája.

A haditengerészet szóvivője, Lauren Chatmas hadnagy a költségvetési megszorításokkal indokolta a Combat Camera megszüntetését. A haditengerészet lapja, a Navy Times szerint 2017-ben megpróbálták összevonni a haditengerészet két Combat Camera alakulatát, hogy biztosítsák a fennmaradását, de végül nem sikerült megállapodni a részletekről, így végül mindkét egységet, a San Diegóban állomásozó Flotta- és a Norfolkban állomásozó Expedíciós csoportot is felszámolják. (Via Petapixel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.