Az amerikai haditengerészet megszünteti legendás fotósegységét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az expedíciós Combat Camera alakulat egyik felvétele az iraki háború első napján bevetésre induló F/A-18C Hornet vadászbombázóról.Fotó: PH3(AW/PJ) Philip A. Mcdaniel/Navy Visual News

Megsínylette a fotósszakma a nagy gazdasági válságot. Az újságok tucatjával szabadultak meg fotóriportereiktől, de most már az amerikai haderőt is elérte a hullám. A Haditengerészet október 1-ével megszünteti legendás fotós alakulatát, a Combat Camerát.

A haditengerészet fotósai igazi legendákká váltak az elmúlt évszázad háborúiban. Ők ugyanis nem csupán taktikai szempontból hasznos felvételeket készítettek, hanem dokumentálták is a történéseket. "Még napjainkban is előfordul, hogy az iraki, afganisztáni harcokról készült legemlékezetesebb fotókat nem a CNN, a Fox vagy az NBC, hanem a Combat Camera fényképészei rögzítik" - büszkélkedett még nemrégiben a katonai újságírók iskolája.

A haditengerészet szóvivője, Lauren Chatmas hadnagy a költségvetési megszorításokkal indokolta a Combat Camera megszüntetését. A haditengerészet lapja, a Navy Times szerint 2017-ben megpróbálták összevonni a haditengerészet két Combat Camera alakulatát, hogy biztosítsák a fennmaradását, de végül nem sikerült megállapodni a részletekről, így végül mindkét egységet, a San Diegóban állomásozó Flotta- és a Norfolkban állomásozó Expedíciós csoportot is felszámolják. (Via Petapixel)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.