Elfogták a legkeresettebb mexikói bünőzőt, a Los Zetas drogkartell egyik fejét

külföld
2018 február 09., 18:10
comments 20

Alfonso Navarrete mexikói belügyminiszter Twitter-posztjában közölte pénteken, hogy a haditengerészet és a hírszerző szervek közös akcióban elfogták a Los Zetas drogkartell egyik fejét. A Charlie becenéven futó José María Guizar az ország egyik legkeresettebb bűnözője volt. Az amerikai külügyminisztérium korábban 5 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel az amerikai állampolgárságú férfi elfogását segítő információért. A felhívás szerint Charlie évi több tonna kokaint és metamfetamint csempésztetett be az Egyesült Államokba.

photo_camera Fotó: YURI CORTEZ/AFP

Úgy tudni, hogy Guizar a Los Zetas délkelet-mexikói vezetője volt, ő felügyelte a kábítószer Egyesült Államokba való szállítását. A különösen erőszakos és kegyetlen Los Zetas volt elitkatonákból alakult, és mielőtt önállósodott volna, a Golf-kartell fegyveres szárnyaként működött. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.