Megbuherálta a gázüzemű autóját egy szegedi férfi, ami aztán felrobbant tankolás közben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2015 októberében földgázüzemű gépjárműjébe házilag, szabálytalanul gáztartályokat szerelt be, amelyek közül az egyik tankolás közben felrobbant - írja a Délmagyar.

A vádirat szerint a férfi 2015 októberében három gáztartályt szerelt be a gépjárműbe, a meglévő gyáriak mellé, anélkül, hogy a beszerelés elvégzésére képesítése, engedélye lett volna. A beszerelés szakszerűtlen volt, a gáztartályok érvényessége lejárt, a gépjármű átalakítására a vádlott előzetesen hatósági engedélyt nem kért.

A tankolás közben az egyik tartályban megnőtt a nyomás, a tartály elrepedt, majd a gépjárműből kiszakadt és a földgáz magas nyomáson kiáramlott a tartályból. A robbanás következtében egy személy súlyos, a vádlott és egy másik személy könnyű sérülést szenvedett, a töltőállomásban pedig mintegy harmincnégy millió forint összegű kár keletkezett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. (Délmagyar)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.