Nem engedték fel vele a repülőre, ezért a vécén húzta le lelkitárs hörcsögét egy amerikai egyetemista

Képünk illusztráció, nem Kavicsot (♱) ábrázoljaFotó: Xerayou / Flickr CC BY 2.0

"Rémült volt. Rémült voltam. Vérfagyasztó volt, amikor megpróbáltam bedobni a vécébe. Jó tíz percig csak ültem és zokogtam a fülkében" - idézte fel megrázkódtatását Belen Aldecosea, a 21 éves amerikai egyetemista, aki állítása szerint a Spirit légitársaság munkatársainak javaslatára végzett Kaviccsal, a törpehörcsöggel.

Kavics Aldecosea lelkitárs-állata volt. Az mostanában már kezd világossá válni, hogy a légitársaságok nem rajonganak a lelkitárs-állatokért. Valahol érthető is, amikor elutasítják, hogy valaki egy pávával szálljon gépre, de Aldecosea direkt rákérdezett, hogy Kavics vele repülhet-e. A légitársaság telefonon arról tájékoztatta, hogy igen.

A becsekkoláskor viszont már megtagadták ezt. Aldecosea szerint a pultnál azt tanácsolták neki, hogy eressze szabadon, vagy húzza le a vécén a hörcsögöt. Ő órákon át döntésképtelen volt. Próbált autót bérelni, de nem sikerült. Végül úgy döntött, végez kaviccsal, de ez természetesen nagyon megviselte.

Derek Dombrowski, a Spirit szóvivője ugyanakkor tagadja, hogy munkatársai biztatták volna Kavics megölésére a nőt. "Magabiztosan állíthatom, hogy ügynökein soha nem javasolták ennek a vendégünknek, hogy lehúzza, vagy bármilyen más módon bántalmazza az állatot. Nagyon elszomorító, hogy ez a vendégünk végül úgy döntött, hogy végez a saját kedvencével" - mondta. Azt viszont elismerte, hogy valóban ők tájékoztatták félre telefonon Aldecoseát.

Aldecosea ügyvédet fogadott. Az ügyvéd, Adam Goldman felháborodottan utasított minden összehasonlítást Kavics és a januárban híressé vált lelkitárs-páva, Dexter között. "Ez nem egy óriási páva, ami veszélyt jelent más utasokra. Ez egy apró, cuki hörcsög, ami simán elfért gazdája tenyerében" - mondta. (Via The Guardian)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.