Az ATV szerint véletlenül maradt le Fodor az MSZP listáról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombaton döntött az MSZP kongresszusa a Párbeszéddel és a Liberálisokkal közösen állított országos választási listáról. Utóbbi párt egyetlen helyet kapott: a pártelnök helyett Bősz Anett ügyvivő a 15. a sorban. Az ATV.hu úgy tudja, hogy a péntek esti éjszakába nyúló szocialista választmányi ülésen úgy tervezték, hogy Fodor Gábor sem marad le a listáról. Állítólag a 70.-75. helyre írták volna, és egy későbbi helycserével operáltak volna úgy, hogy Bősz helyett mégis a pártelnök ül kerül a Parlamentbe.

Csak ezt a nagy listaírás közben elfelejtették.

Fodorról végül sehogy sem szavazott a választmányi ülés, a neve nem is szerepel a kongresszus által elfogadott névsoron. A Liberálisok szombati közleményükben a pártelnök lemaradását már úgy kommunikálják, hogy 

"a Magyar Liberális Párt hozta meg a legnagyobb áldozatot, hiszen önálló pártként nem szerepel majd a szövetség listáján, és a párt elnöke sem kapott befutó helyet a közös országos listán."

A "személyi ambícióknál nekünk fontosabb az, hogy végre leszámolhassunk Orbán Viktor illiberális államával," írják. 

Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Szombaton megkérdezték Fodor Gábort, hogy elképzelhető-e, hogy indul egyéniben, de a pártelnök csak annyit felelt, hogy "vannak még kérdőjelek, de ezek rövid időn belül lezárulnak." 

Update: az MSZP szerint az ATV-t félretájékoztatták a rálátó forrásaik. Fel sem merült Fodor szerepeltetése, így le sem maradhatott a listáról, közölte a párt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.