Egy 17 éves amerikai nyerte az aranyat a snowboardosoknál

téli olimpia
2018 február 11., 09:59
comments 62
Redmond  Garard
photo_camera Redmond Garard Fotó: Kazuki Wakasugi/The Yomiuri Shimbun

A 17 éves Redmond Gerard nyerte férfi snowboard slopestyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpián. Az amerikai versenyző az első két futamban hibázott, az utolsó lecsúszásánál azonban szép és pontosan kivitelezett trükköket, illetve ugrásokat mutatott be, így az élre állt, az utána következők pedig már nem tudták megelőzni őt. 

photo_camera Fotó: LOIC VENANCE/AFP

Gerard a döntő egyetlen amerikai résztvevője volt. Phjongcshangban a második és harmadik helyen kanadai hódeszkás, Max Parrot és Mark McMorris végzett.

link Forrás

A szombati selejtezőből a legjobb 12 versenyző jutott a trükkös akadályverseny vasárnapi döntőjébe, ahol három futamot rendeztek és mindenkinek a legjobb eredménye számított. A Bogvang Phoenix Havas Parkban kialakított pálya első felében korlátokon kellett trükköket bemutatni, majd a pálya második felén három nagy ugrás következett. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.